La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha tingut un final de campanya accidentat a Madrid, quan una desena de feministes s'han aixecat durant el seu parlament a Madrid i han atacat la llei trans, perquè consideren que va contra les dones, i les reduccions de pena a violadors a causa de la llei del només sí és sí. "No heu demanat perdó per treure mil violadors de la presó", ha proclamat una de les manifestants. Montero ha reaccionat cridant i les ha expulsat del míting. "Fora la transfòbia d'aquest acte", ha assenyalat, mentre els seus seguidors l'aplaudien visiblement enfadats. La situació ha estat a punt de derivar en una tangana, cosa que ha obligat a la intervenció de la policia, que ha separat els dos bàndols. De la desena de feministes crítiques, quatre han interromput l'acte, i les altres els han donat suport en tot moment.

🟡 Candidats a les eleccions municipals 2023 a Barcelona: tota la llista
 

🗳️ Programes electorals a Barcelona 2023: Què proposa cada partit?
 

Arrencar cartells

L'organització ha expulsat les dones que protestaven, i les ha dut a fora del recinte del Mercat de Productors, al districte madrileny d'Arganzuela, en un clima molt enrarit, perquè les crítiques continuaven la protesta. L'escena ha estat de gran tensió fins al punt que alguns seguidors de Podemos han intentat arrencar els cartells que mostraven les feministes anti-trans. Gairebé han arribat a les mans, mentre Montero demanava calma des de l'escenari. Les dones expulsades portaven cartells amb lemes com No sou feministes, sou neoliberalsAbolició de la prostitució; i amb consignes com Feminisme no és consentir un delicte, a més de crítiques contra la ministra pels violadors que han sortit beneficiats per la llei 'només sí és sí'. El míting, que havia quedat aturat arran de la protesta, no s'ha pogut reprendre fins al cap d'uns minuts.

La líder de Podemos i ministra de Drets Socials, Ione Belarra, va patir una situació similar el 18 de maig durant un míting a Sevilla, quan un parell de feministes crítiques amb la llei trans li van preguntar si tenia clar què era ser una dona i ser mare. Un vigilant de seguretat del míting, equipat amb orellera, no va dubtar a fer fora la jove que havia parlat a la ministra. Va ser expulsada mentre feia el signe feminista amb les mans, i el vigilant l'empenyia cap a la sortida. Però quan es va produir l'expulsió i el públic s'havia posat a donar suport a Belarra i a les trans, una altra noia es va posar a cridar contra el feminisme que defensa Podemos.