El fill de Naty Abascal, Luis Medina, que ara ha marxat a una illa portuguesa i només té 247 euros al banc per evitar ser embargat, evidencia cada vegada més l'estafa a gran escala que va cometre. Aprofitant els lligams que mantenia amb un cosí de l'alcalde del PP madrileny, José Luis Martínez Almeida, va acabar venent 250.000 tests on només 75.000 "tenien un nivell de sensibilitat acceptable" i la resta eren defectuosos. Posteriorment, aquests percentatges es repetiren en dues comandes més. Per tot plegat, per vendre un material sanitari defectuós, va cobrar un milió d'euros i un altre teòric empresari, Alberto Luceño, més de 5 milions.

Correus electrònics "de broma"

Però amb la investigació oberta, es coneixen nous detalls. Com el que publica en exclusiva Eldiario.es que ha tingut accés als correus electrònics entre Medina i Collado. La venda es va efectuar en el pitjor moment de la pandèmia, la primera onada per covid, i justament el dia que morien 211 persones per aquest virus a Madrid, els correus que es van intercanviar donen exemple de la mofa que en feien: "Pa la saca", escrivia Luceño a Medina constatant que l'estafa s'havia comès amb tota comoditat i ja havien cobrat el que s'havia pactat.

Instagram Rafael Medina

Fotografia de l'Instagram de Rafael Medina

Comissions del 80%

Les xifres del frau són d'escàndol. Segons la Fiscalia Anticorrupció van inflar un 148% el preu dels productes venuts i les comissions arriben al 80%, cal recordar que Medina va dir inicialment que eren d'un 8% i que "a Alemanya aquesta mena de negocis es fan i tothom veu normal". A més a més, van negar-se a retornar el material defectuós, tan sols van prometre que enviarien nou producte procedent de l'Àsia a través d'un empresari de Malàisia però mai va arribar res. Medina "amenaçava" prèviament a tancar el contracte que "com a favor" podia passar unes quantes mascaretes que ja havia pactat amb un client de Colòmbia que tampoc mai s'ha acabat demostrant que existís. D'altra banda, entre els empresaris també es van enganyar: mentre que gràcies al fill de Naty Abascal es va poder accedir a fer negoci amb el PP madrileny, Luceño va cobrar una comissió extra que va amagar a Medina quan ja va tenir la porta oberta del consistori.

I a partir d'aquí, el desenllaç final amb una operació de blanquejar els beneficis comprant-se luxes a dojo que van del famós iot de Medina que va batejar com el "Feria" a rellotges Rolex, cotxes Mercedes, una casa a Pozuelo de Alarcón o nits d'hotel a Marbella per valor de 60.000 euros. Medina acusa la justícia i els mitjans de comunicació de ser "d'esquerra radical i voler manipular la informació" però les proves, són les proves.

Fins ara, José Luis Martínez Almeida s'havia limitat a confirmar que havia parlat amb Medina, la cara més coneguda dels dos comissionistes per ser germà de l'actual duc de Feria i fill de Naty Abascal, pero només "després de formalitzar el contracte", perquè la informació que li havia arribat és que els dos farien una "donació de mascaretes". Res més lluny de la realitat, aquesta donació formava part del material que es va vendre per un preu totalment desorbitat a l'Ajuntament. I noves converses que han sortit publicades, confirmen com Almeida i Medina van parlar fins i tot abans de tancar "el negoci".