Molts dels assistents al pregó de la Festa Major de Gràcia duien rètols demanant la llibertat dels presos polítics, i les fotos dels líders exiliats i empresonats van fer-se presents a l'acte. La doctora Elena Carreras, en la seva al·locució, ha expressat el seu desig que l'any proper els líders sobiranistes presos o exiliats puguin ser, també, a les festes. Un llaç groc al balcó de l'Ajuntament i una llarga pancarta a la torre del rellotge també denunciaven l'empresonament dels independentistes. El tret de sortida de la festa ha deixat clar el disgust que provoca l'existència de presos entre els veïns del barri.

festa major gracia presos politics llaç groc monica perez

Foto: Mònica Pérez.

Carla Carbonell, presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia, aquest dilluns va fer pública una carta en que recordava que els exiliats i els presos no podrien assistir als actes: “Des d’aquí volem enviar una forta abraçada a aquelles persones que, pel motiu que sigui, no ens poden acompanyar en la celebració d’aquesta Festa, com solen fer. Entre tots ells, especialment aquells que, com el nostre bon amic Lluís Puig, es troben involuntàriament lluny de casa”.

El carrer Sant Pere Martir ha dedicat la seva decoració al Piolín i a les forces de la policia espanyola i de la Guàrdia Civil que van intervenir l'1 d'octubre per reprimir el referèndum.

piolin festes de gracia monica perez

Foto: Mònica Pérez.

Al carrer Robí, on hi ha la seu de la sectoria de l'ANC del barri, Gràcia per la Independència, s'ha col·locat una decoració en reivindicació de la llibertat dels presos polítics.

presos politics vila gracia anc gracia

Foto: Twitter @GraciaxINDP.

El dijous, quan s'acompleixen 10 mesos de l'empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, s'ha convocat una manifestació de protesta a la Plaça de la Vila de Gràcia: es farà un gran llaç humà de color groc per reivindicar-ne l'alliberament.

El dia 21, a més a més, s'ha programat un sopar groc a la plaça Joanic, i es destinaran els beneficis a la caixa de resistència.

 

Foto de portada: Jaume Costal.