Les imatges de la celebració del triomf d'Isabel Díaz Ayuso, davant la seu en venda de Gènova del Partit Popular, han sorprès a tothom. Centenars de persones concentrades, sense cap mena de mesura de seguretat i saltant-se el toc de queda marcat, a la Comunitat de Madrid, a partir de les 23h. Preveient l'èxit electoral, la mateixa conselleria en funcions de Sanitat madrilenya, òbviament dirigida pel PP, ja es va encarregar d'adaptar la normativa dies enrere. Curiosament, va aixecar el tancament perimetral de l'àrea de salut d'Eloy Gonzalo, on se situa encara el Partit Popular.

Aquesta mesura va donar marge perquè tots els que passessin per Gènova quedessin exempts de les restriccions de mobilitat. Malgrat tot, aquesta àrea és una de les més altes en incidència per Covid-19, amb una taxa de 558 casos per 100.000 habitants que va en augment. Precisament, han alleugerit les restriccions des de dilluns passat, tot i que quan estaven més limitats, les xifres eren millors: 428 nous casos per cada 100.000 en la darrera setmana del mes d'abril. Però tant se val, l'objectiu va funcionar: la presidenta Isabel Díaz Ayuso va poder celebrar la festa que desitjava per consolidar el seu liderat. I a partir d'aquí, les imatges pel record.

D'entrada, l'actual delegada en funcions de Cultura de la Comunitat, Andrea Levy, va baixar de la planta superior de la seu del partit i es va barrejar amb tots els simpatitzants per liderar la festa. La catalana es va convertir en la DJ improvisada de la nit i va arraconar la persona que s'havia contractat: un noi que portava una gorra amb unes orelles d'Shrek i estava tan emocionat com ella. Levy va estar acompanyada d'Ana Beltrán i Antonio González Terol, ambdós vicesecretaris territorials del govern d'Ayuso.

801d8be70d6683d18369129b5925fa663cf99d6b

Andrea Levy fent de DJ ahir a Gènova / Font: EFE

Una altra curiositat va ser la llista musical que el PP va preparar per allargar la nit madrilenya. 'La fiesta universal' de la Casa Azul va ser una de les més ballades i, a les xarxes, molts es preguntaven què pensaria el seu cantant, Guille Milkyway, si veiés els fans populars celebrant la victòria d'Ayuso amb les seves melodies. Una altra que es va repetir va ser 'A quién le importa', d'Alaska y Dinarama.

casa azul

Captura d'una tuitaire sobre el vídeo dels votants populars ballant amb La Casa Azul

La sorpresa de les imatges que es van anar succeint ha arribat a altres punts de la geografia espanyola. Des de Castella-la Manxa retreuen a Paco Núñez, president del PP a aquesta comunitat, que es presentés a la festa sense respectar les mesures de seguretat. Núñez es va saltar el tancament perimetral per desplaçar-se fins a Madrid i donar suport a la seva companya Ayuso.

L'argument no queda recollit en les excepcions contemplades en el decret que regula les normes Covid però, malgrat tot, va fer cas omís i va ser captat per les televisions desplaçades fins allà. Per si quedaven dubtes, ell mateix s'ha encarregat de penjar una fotografia des de la seu de Gènova al costat d'Ayuso i Casado celebrant "el final del sanchismo".

E0kmRW XMAkG pYFotografia de Paco Núñez penjada per ell mateix al seu twitter

La imatge que es projectava de tota la festa va ser el més comentat a les xarxes. I el tuit més representatiu va ser el perfil en clau d'humor @CoronaVid19 que amb una contundent frase "Me'n vaig cap a Gènova" va aconseguir l'aplaudiment general dels seus seguidors.

coronavirus

Fotografia de portada: imatge de la festa davant la seu del PP després de les eleccions madrilenyes d'ahir