fernadezforum

El ministre de l'Interior i candidat del PPC pel 20D ha presentat aquest matí les seves línies estratègiques de campanya. En un esmorzar al Fòrum Nova Economia, el cap de files popular ha carregat contra l'independentisme, s'ha vantat de la lluita antiterrorista i ha venut certa recuperació econòmica. Ara bé, ha estat especialment contundent contra el procés sobiranista a partir del que considera un principi general : "Si Catalunya s'independitza, Espanya deixaria d'existir". I un avís a navegants: "No desitjo aplicar el 155, però no depèn de nosaltres!".

Fernández Díaz ha demanat deixar enrere el "trienni de la confrontació" que al seu parer ha governat Catalunya des del 2012 per evitar que "Catalunya esdevingui una caricatura d'ella mateixa". "S'ha d'evitar que Catalunya vagi per la pendent de la inestabilitat".  L'encara ministre de l'Interior ha assegurat que la resolució de la desconnexió no ha caigut gens bé a les "cancelleries europees".

"Cal ser una mica seriosos, si necessites un 37% parts per modificar l'Estatut no pots destrossar l'Estatut i la Constitució amb una majoria absoluta", ha ironitzat Fernández Díaz. "El gran èxit d'Artur Mas va ser substituir un tripartit per un altre format per CDC, ERC i la CUP; l'únic element en comú és ERC que s'emporta el gat a l'aigua. Qui pacta amb ells el destrossa", ha sentenciat. Ara bé, el ministre de l'Interior està convençut que hi haurà acord entre JxSí i la CUP.

Més mesures si convé

El candidat popular ha fet costat a l'advertència emesa per Mariano Rajoy aquest dissabte a Barcelona en què deia que no li tremolaria la mà per aturar el procés. "Ho farem amb proporcionalitat, prudència i fermesa però actuarem si algú s'obstina que les institucions no funcionin", ha assenyalat. "Algú ha de tornar al sentit comú i el normal funcionament de les institucions", ha insistit. "No desitjo aplicar el 155, però no depèn de nosaltres", ha avisat. A més, ha emfatitzat que l'aplicació del FLA no és el preludi del 155.

Ara bé, Fernández Díaz s'ha escapat davant la pregunta de si agafaria les competències dels Mossos en cas que continuï el procés. "La normalitat representa que els Mossos depenguin de la Generalitat", ha apuntat per afegir que no desitja que les institucions deixin "d'actuar amb normalitat".