L'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz i l'excap de l'Oficina Antifrau de Catalunya Daniel de Alfonso compareixeran el dia 5 d'abril a la comissió d'investigació del Congrés sobre el suposat ús que va fer el primer de mitjans del seu departament per perseguir polítics independentistes.

Fonts parlamentàries han indicat que encara que en principi es van proposar els dies 4 i 5 per aquestes compareixences, finalment i després de comprovar que el dia 4 el ple del Congrés acabarà tard, s'ha decidit que sigui el dia 5.

D'aquesta manera, tots dos se sotmetran a les preguntes dels grups parlamentaris a partir previsiblement de les 16.00 hores de dimecres dia 5, ja que la sessió de control al govern espanyol s'acabarà al migdia. Les dates han tingut en compte les revisions mèdiques de l'extitular d'Interior.

Les mateixes fonts han precisat que demà els representants dels grups a la comissió podran sol·licitar la documentació específica que creguin necessària per preparar aquestes compareixences i tindran de termini fins divendres per demanar documentació addicional.

Després de mig any de retards, la comissió va començar a caminar el passat dia 9. Impulsada pel PSOE i els nacionalistes catalans i bascos i amb el suport de Podemos i Ciutadans, va néixer precisament després que es destapessin al juliol les converses entre Fernández Díaz i De Alfonso en què parlen de possibles investigacions a dirigents de CDC o ERC implicats en el procés sobiranista i de posteriors filtracions a la premsa.