El candidat del Partit Popular a les eleccions catalanes del 12 de maig, Alejandro Fernández, ha defensat aquest diumenge "l'expulsió d'estrangers multireincidents" davant la inseguretat de la ciutadania. Segons el dirigent popular, "el bonisme 'progre' que ha presidit durant aquests anys Catalunya" ha estat "un pol d'atracció per a la delinqüència", criticant d'aquesta manera la manca d'acció del Govern. "No permetrem que segueixin entre nosaltres aquells que venen al nostre país exclusivament a delinquir", ha afegit, en declaracions durant un dinar amb militants del PP a Sabadell.

Fernández ha alertat que "les dades de seguretat ciutadana a Catalunya són de les pitjors d'Europa" i ha subratllat que "sense seguretat no hi ha llibertat". Així mateix, el secretari del PP a Catalunya ha contraposat l'augment de la delinqüència a "la idea del govern separatista d'expulsar la Policia Nacional i la Guàrdia Civil de Catalunya". Per al candidat popular, aquesta decisió és fruit del "fanatisme" i es tracta d'una "temeritat" perquè deixaria el territori desprotegit. En aquesta línia, ha recordat que, per contra, el PP proposa treballar per "dignificar els agents de l'ordre" i "donar-los tots els recursos que necessitin, sense prejudicis".

Si bé ha demanat l'expulsió dels estrangers multireincidents, el secretari general del PP a Catalunya ha donat la benvinguda a totes aquelles persones que venen "a Catalunya i a Espanya a treballar". "A guanyar-se honradament la vida i a respectar el nostre ordenament jurídic", ha defensat.

Fernández reivindica l'oportunitat d'acabar amb el procés

El candidat del PP a les eleccions catalanes ha reiterat que veu les eleccions del 12 de maig com una oportunitat per acabar "amb el procés i el sanchisme", sempre que el PP tingui "la clau de la política catalana". "Serà l'inici del final del sanchisme, perquè sanchisme i procés s'han convertit en el mateix", ha definit. En aquest sentit, ha insistit que "ara" arriba una oportunitat que "feia tants anys" que esperaven i que "feia la sensació que no arribava mai". De fet, el líder del PP a Catalunya ja ha mostrat el seu optimisme de cara als comicis catalans en altres ocasions, mostrant-se convençut que l’endemà de les eleccions serà "decisiu en la política catalana". "Tindrem una força rellevant", va defensar en el marc d’un esmorzar informatiu al Fòrum Europa, reiterant que "el PP és un protagonista essencial en aquestes eleccions".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!