El rei Felip VI s'ha sumat també a la intensificació de l'ofensiva de l'Estat contra el referèndum. Ho ha fet des de Cuenca per advertir que la Constitució “prevaldrà sobre qualsevol trencament de la convivència en democràcia”, perquè és la base de la vida en comú en llibertat.

En prendre la paraula en l’acte de lliurament dels Premis Nacionals de Cultura, el monarca ha citat expressament la situació a Catalunya per afirmar que “davant els que se situen fora de la legalitat constitucional i estatutària i fracturen la societat” està convençut que els “drets que pertanyen als espanyols seran preservats i les llibertats de tots els ciutadans seran garantides i protegides”.

“La convivència en una democràcia constitucional com la nostra només és possible si les lleis que la regulen i organitzen són ateses i complertes pels ciutadans i per les institucions; si els drets i llibertats dels ciutadans són tutelats i respectats pels poders públics”, ha advertit.

El monarca, que ha assegurat que la llibertat va costar molts sacrificis, compromís i generositat als espanyols, ha garantit que les llibertats de tots els ciutadans “seran garantides i protegides” i ha situat la vida “en comú en llibertat” com a fonament del progrés d’Espanya i pilar essencial de la pertinença a la UE.

Read in English