Felip VI tenia aquest dijous sessió doble a Barcelona. Aquest matí ha entregat els premis nacionals d'innovació al Fòrum i just abans de dinar ha intervingut a la Reunió Anual del Cercle d'Economia per entregar el tercer premi José Manuel Lara a l'ambició i propòsit empresarial que promou la Fundació del think tank català. En la seva intervenció, el Monarca ha demanat a l'empresariat català que no es relaxi davant de la recuperació econòmica recordant que Espanya no es pot quedar enrere en termes d'innovació, ja que és una "qüestió prioritària". 

De fet, Felip ha centrat el seu discurs en tres idees principals que ha considerat "d'especial rellevància", les idees, la innovació i l'esperit emprenedor. Seguint amb la innovació, el Rei també ha volgut destacar que actualment la cultura de la innovació "és més decisiva que mai en l'àmbit empresarial" i promoure així la competitivitat del país. És per això que ha demanat als assistents a la reunió del Cercle que davant del mínim risc que això decaigui, l'empresarial ha de posar la màxima energia possible per aprofitar al màxim les possibilitats que ofereix el talent que tenim.

En aquesta línia, també ha apel·lat a l'esperit emprenedor dels presents demanant buscar oportunitats i iniciatives que contribueixin a modernitzar l'economia, cosa que ja intenta fer la monarquia des de la fundació Princesa de Girona. En aquest punt Felip ha volgut tenir un record especial per a José Manuel Lara assegurant que "aquests Premis d'avui en el seu honor són un estímul per a fomentar un esperit empresarial constructiu i compromès".

Hotel Vela cercle d'economia, entrega premio José Manuel Lara, rey felipe VI, Diana Morant - Foto: Sergi Alcàzar
Entrega del premi José Manuel Lara - Foto: Sergi Alcàzar

Per últim, el rei ha donat la seva enhorabona a les tres empresàries premiades, Mireia Trepat (Freshly), Pilar Mateo (Inesfly) i Muriel Bourgeois (MiCuento), "perquè aquest reconeixement va més enllà dels seus propis projectes, dels seus productes i serveis; s'estén als valors i principis essencials que estan estretament relacionats amb la figura que va inspirar la creació d'aquests guardons, com la motivació, la determinació, la iniciativa, la responsabilitat social corporativa... alguna cosa que, sens dubte, redunda en benefici dels vostres entorns més pròxims i de la societat en general".