Nadia Calviño ha rebut desenes de felicitacions després de ser nomenada nova presidenta del Banc Europeu d'Inversions (BEI). Des de ministres socialistes, passant per a membres destacats de la seva formació, als quals s'han sumat el Partit Popular, que ha assegurat que donarà suport a Calviño en nom dels interessos d'Espanya. Això sí, la formació d'Alberto Núñez Feijóo també ha aprofitat l'ocasió per llançar retrets contra la ministra socialista, amb crítiques contra el seu llegat com a titular d'Assumptes Econòmics al govern de Pedro Sánchez. "El nostre país va ser l'últim de l'eurozona a tornar al nivell de PIB previ a la Covid després de 40 mesos, és líder en desocupació, està més endeutat que la mitjana europea i els ciutadans han vist com s'incrementaven les seves dificultats per a arribar a fi de mes per la creixent inflació", ha assegurat el PP en un comunicat. 

💶 Això és el que cobrarà Nadia Calviño com a nova presidenta del BEI
 

Els populars també han lamentat que Calviño no fos "capaç" d'imposar una visió econòmica "europeista" en les seves decisions com a ministra de l'executiu espanyol, tot remarcant que "no ha contribuït" al creixement de l'economia d'Espanya. Així mateix, han advertit dels "problemes" als quals ha de fer front la nova presidenta del BEI per gestionar els Fons Next Generation. Deixant de banda la crítica, el PP ha admès que confien que, ara, ocupant el seu nou càrrec, Calviño "centri els seus interessos a resoldre els problemes reals" de l'economia espanyola, assegurant que el seu nomenament és beneficiós per a l'Estat.

Més retrets del PP al PSOE

D'aquesta manera, el Partit Popular ha mostrat, entre crítiques, el seu suport a la nova presidenta del BEI, aprofitant la situació per carregar també contra el PSOE. I és que els populars han subratllat que Calviño trobarà més suport en ells "que el que segurament obtindrà dels seus socis de govern". En aquest sentit, han recordat que el PSOE no va donar suport "a la candidatura de Luis de Guindos" a vicepresident del Banc Central Europeu i que, fins i tot, va arribar a exigir la seva dimissió com a ministre d'Economia el 2018 en defensa de "la credibilitat, la imatge i aparença d'independència del BCE". 

Segons el PP, això evidencia una "mostra més de la incoherència dels socialistes", que han permès a Calviño "utilitzar el càrrec al govern espanyol com a trampolí per aconseguir el seu nou càrrec, exercint les funcions de l'executiu fins a l'últim dia". En el comunicat, el partit de Feijóo ha ironitzat que el nomenament de la ministra com a presidenta del BEI "respon a escapar" de la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, amb qui ha mostrat en diverses ocasions clares diferències.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!