El 127è president de la Generalitat, Pasqual Maragall, compleix aquest dimecres 80 anys i nombrosos representants polítics l'han felicitat i han posat en valor la seva tasca política. L'octubre del 2007, Maragall va anunciar públicament que patia la malaltia d'Alzheimer i que dedicaria els seus esforços en lluita contra la malaltia. Des d'aleshores les seves aparicions públiques han anat minvant.

El president Artur Mas ha felicitat Maragall amb una dedicatòria ben personal. "Hem sigut adversaris durant molts anys, ens vàrem discutir molt, algunes vegades en excés tant a l’Ajuntament com a la Generalitat, però també vàrem ser capaços de fer grans coses junts. Recordo el pacte de l’Estatut de Catalunya del 30 de setembre del 2005 que probablement és l’acord més transversal en l’eix nacional que s’ha fet mai a Catalunya en els darrers anys. Lamento molt que, aquest any, la Diana no sigui al seu costat perquè seria qui li podria comentar millor que ningú el munt de felicitacions que rebrà en el dia d’avui", ha escrit.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Artur Mas (@artur_mas)

El president Quim Torra ha expressat el seu reconeixement "a la tasca extraordinària de la Fundació Pasqual Maragall aquests darrers anys i endavant amb aquest gran projecte: vèncer l’Alzheimer". També ha enviat a Maragall i la seva família "una forta abraçada plena d’admiració i suport".

El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, també l'ha felicitat i li ha agraït la seva "força, la valentia personal i política i la teva convicció transformadora". "Com a país estem en deute. Siguem tots dignes de la teva honestedat", ha dit tot afegint un agraïment per la Fundació Pasqual Maragall per la seva "lluita incansable".

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha compartit articles sobre el llegat de Maragall i ha retuitejat el missatge de la Fundació. Des del perfil oficial del PSC se l'ha destacat com el "millor alcalde de Barcelona i el primer polític que va aconseguir un Govern d'esquerres a Catalunya".

El president a l'exili, Carles Puigdemont, i el líder d'ERC, Oriol Junqueras, també han dedicat unes paraules a Maragall. "El president Pasqual Maragall avui fa 80 anys. Li vull enviar una abraçada ben forta, a ell i a la seva família, i tots els ànims per continuar lluitant. Per molts anys, president", ha escrit Puigdemont.

"Per molts anys, president Pasqual Maragall. Mai podrem agrair prou la teva visió transformadora i tot el que has fet per la ciutat de Barcelona i pel país. Una forta abraçada per tu i per tota la família", ha escrit Junqueras.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat que l'exemple de Maragall continua "inspirant-nos". "La teva passió per la vida i per la ciutat ens esperonen a seguir lluitant per Barcelona i la seva gent tal com tu ens has ensenyat. Moltes felicitats, Alcalde Maragall", ha afegit.

La delegada del Govern davant la UE, l'exiliada Meritxell Serret (ERC), també ha dedicat una piulada a felicitar Maragall.

La candidata del PDeCAT pel 14-F, Àngels Chacón, ha reconegut el seu llegat "en favor de Barcelona i el país" des de la discrepança. "Una manera de fer política basada en el diàleg i els consensos. Per molts anys president!", ha escrit.