El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, s'ha desmarcat d'una possible moció de censura impulsada per Junts contra Pedro Sánchez. En unes declaracions al Congrés dels Diputats, Feijóo ha assegurat que "jo podria haver governat amb Junts, però no podia acceptar les seves condicions perquè són il·legals". En aquest sentit, el popular ha mantingut el seu discurs "no he canviat de posició, per tant, la resposta és que no és possible", i ha assenyalat que ell mai no acceptaria el que ha acceptat Pedro Sánchez per ser president del govern espanyol. "A mi no em nomena president del govern espanyol el senyor Puigdemont, al senyor Sánchez sí", ha conclòs abans del ple solemne d'obertura de la legislatura que presideix el rei Felip VI aquest dimecres. 

Possible moció de censura de Junts a Sánchez

Les declaracions de Feijóo s'han produït després que Carles Puigdemont afirmés anit al líder del Partit Popular Europeu (PPE), l'alemany Manfred Weber, que estaria disposat a donar suport a una moció de censura promoguda pel PP contra Pedro Sánchez si aquest no compleix els acords pels quals van donar suport a la seva investidura, segons ha publicat el diari digital Político. En una trobada informal, Weber va retreure a Puigdemont que estava "alimentant" l'extrema dreta de Vox, mentre que el president a l'exili va contestar obrint la porta a possibles acords amb el PP al llarg de la legislatura. 

Puigdemont va assegurar després a Politico que "si no hi ha prou avenços" en les converses amb el PSOE per al reconeixement de Catalunya com a "nació", Junts "podria votar amb el PP per a tombar el pressupost o en una resolució sobre Israel, on les posicions en realitat estan més alineades". Tanmateix, Puigdemont va advertir que perquè la seva formació s'alineés amb els populars, aquests haurien de fer un pas endavant. "No poden continuar tractant-me com un terrorista", va afirmar. 

Feijóo contra els independentistes

Aquest dimecres se celebra l'acte d'obertura de la legislatura de Pedro Sánchez, presidit per Felip VI, la reina Letizia i la princesa Elionor. Una cita a la qual no han assistit ERC, Junts, Bildu i BNG, un fet que ha denunciat Feijóo, assenyalant que haurien de tenir un descompte salarial, tal com passa amb qualsevol treballador que falta al seu lloc de treball sense tenir baixa mèdica. El líder popular ha agraït al cap de l'Estat que acudeixi a l'obertura de les Corts en aquesta legislatura i ha afegit que per al Partit Popular és "un honor poder acompanyar-lo en un acte simbòlic" que té "una enorme transcendència". 

Feijóo ha criticat l'"anomalia democràtica" que s'està produint a Espanya amb el "boicot dels socis del Govern al cap de l'Estat i, en conseqüència, a la convivència i a les institucions democràtiques". "No conec cap país europeu on el president del Govern tingui com a suports aquells que no respecten les institucions, que no respecten la legitimitat de la monarquia constitucional i, en conseqüència, que estan absolutament en contra de la Constitució", ha emfatitzat. A més, ha afirmat que "els socis de Sánchez" no estan complint amb les seves obligacions laborals. "Jo suposo que qualsevol ciutadà del nostre país que no acudeix al seu treball i no acredita una baixa mèdica, ha de tenir un descompte salarial", ha afirmat.