A dos dies de l’inici de la campanya electoral, l’aspirant del PP a ocupar la Moncloa, Alberto Núñez-Feijóo, és o rei de les portades que trobem aquest dimecres al quiosc. Les seves 365 propostes electorals per aconseguir els vots necessaris per fer fora de la Moncloa Pedro Sánchez, ocupen les primeres pàgines de la majoria de diaris, tant dels editats a Madrid com a Barcelona, però la mirada, com no podia ser d’una altra manera, no és ni de bon tros la mateixa. Amb el munt de promeses electorals del popular n’hi ha per triar, i cadascú posa el focus a allò que més li agrada o preocupa.  

Així, els diaris editats a Barcelona posen el focus en el compromís de Feijóo de ventilar-se mesures legislatives adoptades durant l’última legislatura amb la mirada posada en Catalunya i tornar als temps més foscos del PP, amb la repressió de l’independentisme. Si guanya recuperarà el delicte de sedició, endurirà la concessió d’indults i perseguirà els referèndums "per castigar un altre procés", com assenyala La Vanguardia. La cosa no acaba aquí, i com destaca l’Ara, es compromet a fer del castellà la llengua vehicular a les escoles catalanes. Es tracta de tornar al passat i reprimir tot allò que els fa nosa. Feijóo vol passar el buldòzer i carregar-se lleis estrella del govern PSOE-Podemos com ara la llei de memòria, d’habitatge i la llei trans, destaca El País.

Entusiasme amb el canvi real

El trio de la benzina, rep amb un entusiasme descarat el programa electoral popular, “el contracte amb els espanyols per al canvi real”, clama La Razón, que posa èmfasi en el fet que Feijóo trucarà als barons del PSOE per forçar Pedro Sánchez a facilitar la seva investidura. Una vegada més els populars burxen amb els barons, sabedors que hi ha socialistes que no veuen amb bons ulls Pedro Sánchez. Obliden que arribat el moment tots fan pinya, encara que amb una pinça al nas. Com no podia faltar en una campanya electoral, el tema recurrent de la baixada dels impostos també és un dels temes destacats a les portades. En aquest cas ho fa El Mundo, que també posa en relleu el compromís de despolititzar les institucions. Ho diu qui té bloquejada la renovació d’institucions tan determinants com el Consell General del Poder Judicial... En campanya, tot està permès, fins i tot tractar d’idiotes els ciutadans...

Pedro Sánchez i Ana Rosa

I mentre Feijóo presentava el programa per arribar a la Moncloa, l’actual inquilí, Pedro Sánchez, mantenia una tensa entrevista amb Ana Rosa Quintana, dins del seu periple mediàtic de cara al 23-J. Un esperat cara a cara on el president espanyol va retreure a la periodista el biaix ideològic del seu programa i va justificar, per enèsima vegada, l’acció del seu govern, davant una audiència que no s’identifica amb el socialista. Només un diari se’n fa ressò de l’entrevista, i és l’ABC per titllar el president espanyol de “mentider”.  

elmundo
El Mundo 
abc
ABC
larazon
La Razón
lavanguardia
La Vanguardia
elpais
El País
elperiodico
El Periodico
elpuntavui
El Punt Avui