El menysteniment de Pedro Sánchez cap a Alberto Núñez Feijóo ha embolicat la troca en la rèplica del candidat a la investidura. El dirigent gallec ha promès “no participar en el club de la comèdia”, en referència a la plantada del president espanyol en funcions. “Em demanava sis debats durant la campanya i ara no és capaç de fer el segon?”, li ha preguntat Feijóo en un to que ha combinat la irritació i la decepció. La incompareixença de Sánchez ha servit perquè el líder del PP lamentés l’”anomalia democràtica” que, al seu entendre, viu l’estat espanyol d’ençà que el socialista lidera l’executiu espanyol.

🔴 Debat d’investidura de Feijóo, DIRECTE | Última hora al Congrés dels Diputats

“És lamentable el nivell de deteriorament de les institucions que protagonitza”, ha recalcat Feijóo, a la vegada que s’ha estirat els cabells en constatar que “és el primer president en funcions que no fa el debat d’investidura del candidat alternatiu”. D’aquí que Feijóo interpreti que Sánchez hagi trencat relacions amb el Partit Popular i aquest, ha assegurat, “és el seu llegat”. Per reblar el clau, considera que el PSOE “ha arribat al zenit del prestigi com a partit històric de la democràcia espanyola”.

L’ambient s’ha crispat fins al punt que la presidenta del Congrés, Francina Armengol, ha hagut d’aturar el debat després que la bancada del PP hagi picat amb els peus als escons i hagi cridat “covard” al president en funcions. La balear ha demanat silenci i ha recordat que la cambra baixa “no és un pati d’una escola” i ha reclamat als parlamentaris que no insultessin Pedro Sánchez: “En democràcia es respecten les institucions”. Després que Puente fes la contrarèplica curta, Feijóo ha renunciat a respondre-li.

Feijóo a Puente: “No necessito el seu aprovat”

En paral·lel, Feijóo també s’ha quedat a gust amb el discurs d’Óscar Puente, el diputat socialista que va perdre l’alcaldia de Valladolid després de guanyar les eleccions i que es va veure apartat per un pacte PP-Vox. “Els ciutadans de Valladolid no es mereixen aquest nivell. Que faci jocs amb perdre o guanyar les eleccions... Si vostè va ser alcalde havent perdut les eleccions!”, ha recordat el líder del PP, que ha acabat sentenciant: “Ha vingut a insidiar-me i a calumniar-me i, després de 30 anys de servei públic, no necessito el seu aprovat”.

L’enuig del PP l’ha provocat la intervenció del diputat per Valladolid, que ha estat l’escollit pel PSOE. De guanyador a guanyador”, ha ironitzat Puente quan ja feia uns minuts que era a la tribuna del Congrés dels Diputats. El to sorneguer de Puente ha provocat grans rialles a la bancada socialista. Fonts del PSOE argumenten que l'elecció de Puente com a portaveu és “una manera de posar davant del mirall totes les contradiccions del líder del PP”. Segons els socialistes, aquesta estratègia ha aconseguit que caigui completament tot l’argumentari dels populars, al voltant d’haver de respectar la llista més votada. “El president en funcions, Pedro Sánchez, intervindrà en el seu moment, quan arribi el moment de la seva investidura”, argumenten des de les files socialistes.