Ahir va ser proclamat nou president del Partit Popular. I avui Alberto Núñez Feijóo ha anunciat quin serà el seu nucli dur de la màxima confiança. Tant que s'emporta bona part del seu equip gallec, però també reforça la presència andalusa, en any electoral, i integra el PP de Madrid, que no el seu cercle íntim, tot i que amb una quota minsa. En canvi, no hi haurà cap català. Feijóo vol posar-se a treballar d'immediat. El dilluns reunirà el comitè de direcció, dimecres celebrarà una audiència amb el rei Felip VI a La Zarzuela, i dijous es desplaçarà fins a La Moncloa, on el rebrà el president Pedro Sánchez. En el seu discurs aquest diumenge, ha tornat a oferir una oposició "responsable" i que faci propostes, que no es quedi en la simple queixa.

Durant les últimes hores Feijóo ja havia revelat els primers noms. Entre ells, el de Cuca Gamarra, actual portaveu del PP al Congrés dels Diputats i l'única persona que se salva del nucli dur de Pablo Casado. Elías Bendodo, portaveu del govern andalús i mà dreta del president Juanma Moreno, serà el coordinador general, una figura de nova creació. També va anunciar que l'expresident extremeny José Antonio Monago serà el president del Comitè de Drets i Garanties i que el diputat gallec Diego Calvo serà el president del Comitè Electoral.

Avui ha anunciat la resta del seu nucli dur, composat de cinc vicesecretaries. Un altre dels noms que continuen és el d'Esteban González Pons, actual portaveu del PP espanyol al Parlament Europeu i que exercirà la vicesecretaria institucional. La vicesecretària de Política Social serà Carmen Navarro, diputada del PP per Albacete i molt propera al líder del president del PP de Castella-La Manxa, Paco Núñez. El vicesecretari de Coordinació Autonòmica i Local serà Pedro Rollán, expresident madrileny (interí), exalcalde de Torrejón de Ardoz i senador. Serà l'únic integrant del PP madrileny, tot i que no se'l considera un ayusista. La cartera d'Organització Territorial serà per al gallec Miguel Tellado, fins ara secretari general del PP de Galícia, que l'ha acompanyat durant els últims anys. I per a Economia s'emporta l'actual conseller andalús d'Hisenda, Juan Bravo Baena

 

La resta del nucli dur el completen dues gallegues que l'han seguit en tots els seus passos. Al capdavant de l'àrea de Projecció i Imatge hi haurà la totpoderosa Mar Sánchez Sierra, inseparable cap de premsa. I mantindrà la seva actual cap de gabinet, Marta Varela.​ Un equip que, ha dit, està obert a "canvis i ajustaments".

"Un partit d'Estat"

En el seu discurs en obert durant el comitè executiu celebrat avui a Sevilla, Alberto Núñez Feijóo ha insistit que el PP és "un partit acostumat a governar, un partit d'Estat", i que aquesta és la mentalitat amb la qual actuaran a partir d'ara, establint un diàleg amb el govern espanyol. "Sabem escoltar, i després d'escoltar tenim criteri. Ho implementarem", ha assegurat el flamant nou president del partit. I ha reblat: "Direm que sí quan creguem que les propostes han de rebre el nostre suport. Però no ens poden fer que diguem que sí en contra dels nostres principis i criteris, ni a propostes inútils".