Ja han passat 100 dies de la crisi al PP, aquella que va fer que el jove Pablo Casado fes un pas al costat i deixés via lliure al nou líder de la formació espanyolista: Alberto Núñez Feijóo. Des del moment en que es va proclamar com a nou president del PP, les enquestes han afavorit el gallec, sobretot la que publica aquest diumenge el diari El Mundo. "Feijóo supera en 38 escons a Sánchez en els seus primers 100 dies", indica el diari. El rotatiu madrileny revela que Feijóo ha millorat en 44 diputats els resultats que va obtenir el seu predecessor als comicis de 2019 i que, a més a més, aconsegueix captar més de 600.000 votants de Pedro Sánchez. Tot són bones notícies per a Feijóo en aquest diari que dona un total de 133 escons al popular. El Mundo també destaca que la vicealcaldessa de Madrid és l'encarregada de l'equip que vol reflotar Cs: "Begoña Villacís coordina el 'G-8' que treballa en la refundació de Ciutadans".

El mundo
El Mundo

El País entrevista el president del govern espanyol, Pedro Sánchez: "Farem fixes a 67.000 sanitaris a Espanya". També reflexiona sobre el futur de la Unió Europea: "L'OTAN empeny Europa a la pugna amb Xina". Durant la cimera de l'OTAN d'aquesta setmana passada a Madrd, el secretari general de l'organisme, Jens Stoltenberg, ja va recriminar a la Xina que "intensifiqui els vincles estratègics" amb Rússia, però va puntualitzar que el règim de Xi Jinping no és un "adversari" per a l'aliança. Stoltenberg va alertar que Pequín està "enfortint les seves forces militars, assetjant els veïns i invertint molt en infraestructures crítiques".

El País
El País

"La maniobra de Sánchez per controlar Indra provoca una fuga de fons", diu l'ABC que també afegeix que "l'assalt del govern espanyol a aquesta empresa sembra dubtes entre els inversors davant la possibilitat que es repeteixi la jugada en altres companyies. L'edició d'aquest diumenge també explica l'adaptació de refugiats ucraïnesos en un poble de Galícia: "Cariño, la petita Ucraïna gallega". La guerra no cessa a Ucraïna, de fet, la Comissió Europea ha proposat fer arribar un primer tram de 1.000 milions d'euros en ajuda macrofinancera a Ucraïna. Es tracta d'un finançament en forma de préstecs que és part del paquet de 9.000 milions d'euros que l'executiu comunitari va anunciar al maig i els caps d'estat i de govern de la Unió Europea van ratificar en la darrera cimera.

Abc
ABC

La Razón aposta per la dreta espanyola com a tema del dia: "Feijóo 'aguantarà' Vox a Castella i Lleó fins el 2023". La coalició amb la ultradreta de Vox no es trencarà per ara i els populars pretenen que aguanti fins l'any que ve, després del repartiment d'ajuntaments. "La crisi de subministraments posa en escac la Sanitat", avisa. La guerra d'Ucraïna ha impulsat un cost desorbitat de matèries primeres, del preu de l'energia i de la cadena de transport i la Sanitat ho pateix ja que els experts comencen a advertir de la necessitat de garantir els subministres de components de material sanitari i electromèdic.

La Razón
La Razón

La Vanguardia es fixa en les tendències migratòries: "Les noves rutes de la immigració africana pressionen Espanya". Entrevista al conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena: "El problema de Barcelona és sobretot l’incivisme". També es fixa en el Barcelona Beach Festival que es va celebrar aquest dissabte a Sant Adrià de Besòs i que va estar a punt de cancel·lar-se; una reunió aquest dissabte al matí entre l'alcaldessa de Sant Adrià de Besòs, Filo Cañete, i la direcció general de Bombers, encapçalada per Joan Delort, va permetre desencallar el conflicte i obtenir l'informe favorable de prevenció de riscos per poder emetre la llicència.

La Vanguardia
La Vanguardia

El Periódico destaca els immigrants que travessen la frontera a Portbou per anar cap a França: "L'odissea de la immigració". Avança alguns dels punts del projecte de llei de memòria estatal: "Espanya declara il·legal el règim franquista i reconeix l'assetjament al català". També el diari parla de la notícia del dia de dissabte, el Barcelona Beach Festival, "tirem endavant amb el festival de la nostra vida", va celebrar l'organitzadora Live Nation amb un breu comunicat oficial després de saber-se que el Barcelona Beach Festival (BBF) podrà celebrar-se a partir de les 16.00 hores a la platja del Fòrum.

El Periódico
El Periódico

"Com fer una Catalunya més verda", planteja el diari Ara. El rotatiu barceloní entrevista persones que van intentar entrar a l'Estat espanyol des de Nador la setmana passada i que van haver de fer front a la repressió de la policia marroquina: "Supervivents del mortal salt a la tanca de Melilla trenquen el silenci". 1.700 persones, segons la Guàrdia Urbana, es van manifestar aquest divendres a Barcelona per denunciar les morts a les fronteres després de la “massacre” de Melilla. L’intent d’entrar a la ciutat a través del Marroc va acabar amb 37 víctimes i prop de 2.000 persones reprimides per les forces de seguretat. 

Ara
Ara

"Repressió olímpica", diu El Punt Avui, recordant la repressió sobre l'independentisme just abans dels Jocs Olímpics de Barcelona de 1992. Recompte d'assistents al festival més emblemàtic de l'estiu català: "El Canet Rock reuneix 25.000 persones". La directora del Canet Rock, Gemma Recoder, ha agraït la fidelitat del públic, que tot i la coincidència de diversos festivals aquest cap de setmana ha optat per anar al Maresme. A parer seu, és "brutal" que s'hagin exhaurit les 25.000 entrades que havien posat a la venda. Recoder ha celebrat la "tornada a la normalitat" després de "dos anys molt durs".

El Punt Avui
El Punt Avui