Alberto Núñez Feijóo ha aterrat al Senat amb la mirada posada al cicle electoral d'aquest any amb la convicció d’instal·lar la idea que “el temps de Pedro Sánchez s’ha acabat”. El líder del PP ha esmenat la plana a la intervenció del president espanyol, de qui ha dit que “ja ha acceptat la derrota”. Per això, afirmant que el govern de coalició “viu d’empobrir les rendes mitjanes i baixes de les famílies espanyoles”, ha fet una crida a “derogar el sanchisme”: “El país necessita que s'obri un temps millor, que afronti els canvis necessaris i que abandoni el jo, jo, jo”.

Davant l’anunci de Pedro Sánchez de construir 20.000 pisos socials en terrenys del Ministeri de Defensa, Núñez Feijóo ha vaticinat que Sánchez no podrà complir la seva promesa perquè, ha recordat, l’habitatge “és competència de les comunitats autònomes”. “De què presumeix vostè? No ha fet habitatge i no el farà. L’habitatge és competència autonòmica i el sòl és dels ajuntaments”, ha replicat el líder de l’oposició, que ha fet befa amb els anuncis del govern a les portes de la campanya pel 28 de maig afirmant que “sembla el miracle dels pans i els pisos”. Fent gala de la seva contraproposta per solucionar l’emergència habitacional, el gallec també ha defensat la seva idea per desallotjar els ocupes en menys de 24 hores. “Prendré les decisions perquè se’n vagin en temps exprés aquelles persones que han ocupat un immoble sense permís”. A més, el líder del PP ha acusat el president espanyol d’”haver-se podemitzat” i l’ha criticat perquè, al seu entendre, “la seva inacció no s’oblida amb nous anuncis”.

Durant el debat davant del ple del Senat, Feijóo ha dibuixat el govern espanyol com un “executiu trencat” i ha assegurat que “a dia d’avui compta amb tres fraccions i 20 sigles”, a la vegada que ha deixat clar que ni els seus ministres “tenen la dignitat de dimitir”, fent referència a Irene Montero per la reforma de la llei del només sí és sí, ni Pedro Sánchez “té l’autoritat per cessar” ningú. “S’insulten en prime time i són incapaços de pactar els principals temes de l’Estat”, ha defensat després de furgar la ferida entre Podemos i Sumar, de Yolanda Díaz, que s’estan disputant l’espai que queda a l’esquerra del PSOE. En aquest punt, el líder del PP creu que Sánchez “ja ha acceptat la derrota” perquè “és conscient que tampoc sumarà” en les eleccions generals previstes per a finals d’any. “Ni sent el segon ni amb el tercer ni amb el quart ni amb totes les forces que se li ocorrin podran frenar la força del canvi que vol la immensa majoria dels ciutadans d’Espanya”.

Un govern “segrestat per l’independentisme”

En la intervenció, Feijóo també ha acusat en més d’una ocasió el govern espanyol d”estar segrestat per l’independentisme i el populisme”. Ha demonitzat els pactes amb Esquerra i Bildu, de qui ha dit que La Moncloa “va deixar presentar la llei de l’habitatge”. “Vostè ha dit que no convocarà un referèndum per a Catalunya, tal com li demana ERC. Li ha faltat dir que no dormiria tranquil”, referint-se al moment en què Sánchez va assegurar que no pactaria amb Podemos després de les eleccions de novembre de 2019.