El Partit Popular agafa musculatura. Almenys així ho reflecteix una enquesta que publica aquest dissabte el diari ABC, que situa Alberto Núñez Feijóo com el principal favorit a guanyar les properes eleccions i a ser nou president del govern espanyol. El baròmetre de GAD3 otorga la victòria als populars amb un 29,4% dels vots i amb una representació que oscil·laria entre els 124 i 128 escons. En comparació amb un sondatge de la mateixa empresa publicat el mes de febrer, la formació conservadora hauria trobat en Feijóo el seu revulsiu, ja que el percentatge de vot s'ha vist incrementat en més de set punts en qüestió de dos mesos. Amb aquest resultat, el gallec tindria un escenari molt favorable per ser el proper inquilí de La Moncloa, ja que, amb Vox, tindria majoria absoluta gairebé garantida: 175 escons en la forquilla més baixa i 181 diputats en la més alta.

En contraposició, el PSOE retrocedeix, segons aquesta enquesta, i Sánchez cauria per sota de les 100 butaques al Congrés. El sondeig atorga entre 96 i 100 diputats als socialistes amb un 25,3% dels sufragis, el que representaria una distància que els deixa a 4,1 punts del Partit Popular. Si tenim en compte el que GAD3 deia al febrer, és un declivi substancial. En el context de crisi interna dels populars, el Partit Socialista havia sortit molt reforçat i respirava molt tranquil amb una projecció que els situava en el 31,9% de vot estimat i ampliaven el seu grup parlamentari fins als 130 escons. Així doncs, amb aquestes dades, els socialistes haurien baixat més de 6 punts.

L'altre actor perjudicat per la recuperació popular és Vox. El partit d'ultradreta torna a les xifres dels resultats obtinguts als últims comicis, i seguiria amb la mateixa representació actual: l'enquesta els atorga entre 51 i 53 diputats —actualment tenen 52— i un 15,4% dels sufragis. Durant el mes de febrer, el partit encapçalat per Santiago Abascal s'havia apropat al PP. El mes de febrer, Vox arribava al 18,8% dels vots i superava la setantena de diputats. Pel que fa a Unidas Podemos, la formació agafa aire i pujaria al 10,7%, que es traduiria en 26-28 representants. Malgrat que és un resultat inferior a l'assolit el 2019, GAD3 augurava una pitjor perspectiva al grup confederal el mes de febrer, quan estaven en mínims històrics: un 8,8%. Respecte a Ciutadans, el sondeig manté el que diuen altres enquestadores: estan enfonsats, atès que tindrien un 2,2% dels vots i un únic diputat.

De l'independentisme, només creix la CUP

Pel que fa als partits catalans, Esquerra Republicana manté el lideratge en el camp independentista i seguiria amb els 13 escons que té actualment. En el cas de Junts per Catalunya, el resultat també seria el mateix, donat que aconseguirien 8 representants. Paradoxalment, l'única formació que experimenta un creixement és la CUP, que podria ampliar el seu grup passant de 2 a 3 diputats. En relació amb la resta de formacions, el PNB pujaria de 6 a 7 escons, Bildu es mantindria en 5, Más País conservaria els 3 actuals, el BNG duplicaria la seva representació arribant a 2 diputats, mentre que els altres partits que hi ha actualment a la cambra baixa conservarien la representació: Navarra Suma (2), Coalició Canària (1), PRC (1) i Terol Existeix (1). El baròmetre es va realitzar entre el 4 i 6 d'abril, pocs dies després de l'elecció d'Alberto Núñez Feijóo com a nou president del Partit Popular.