El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, creu que el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, "no menteix" quan afirma que, amb el govern de Pedro Sánchez, el referèndum deixarà de ser "inconstitucional", com ha passat amb l'amnistia, i ha destacat que qui sempre "menteix" és el PSOE. Feijóo ha intervingut aquest dilluns a la tarda en un míting de la campanya a les eleccions basques del 21 d'abril que s'ha celebrat a la localitat biscaïna de Getxo, en el qual també han participat el candidat del PP a lehendakari, Javier de Andrés, i la secretària general PP País Basc, Esther Martínez.

El líder dels populars ha destacat "la intensitat" amb la qual "menteix i ha mentit" el PSOE, i ha destacat que Pere Aragonès hagi assegurat avui al Senat que, igual que l'amnistia, el referèndum deixarà de ser "inconstitucional" per al govern de Pedro Sánchez. "L'amnistia, de la nit al dia, va deixar de ser inconstitucional, va deixar de ser impossible, com passarà amb el referèndum", ha manifestat Aragonès, per afegir que "més tard o més aviat, serà acceptada com la via per resoldre el conflicte de sobirania entre Catalunya i l'Estat".

Els independentistes "no menteixen"  

Alberto Núñez Feijóo ha destacat que "aquests no menteixen", en al·lusió als independentistes catalans. "Cal reconèixer-ho, sempre han dit el mateix: amnistia i referèndum. El que ens menteix és el Partit Socialista de manera constant i contínua", ha subratllat.

En aquest sentit, ha dit que tampoc cal fiar-se que el candidat a lehendakari del PSE-EE, Eneko Andueza, afirmi que "mai" pactarà amb EH Bildu. "Hi ha molts socialistes que canvien d'opinió. Això es diu a Madrid. A la resta d'Espanya es diu que hi ha molts socialistes que menteixen", ha afegit. Al seu judici, no sap si Andueza "menteix o no", però és que "el seu partit ha mentit tant i amb tanta intensitat", que no és fiable.

En clau basca, el candidat del PP basc a lehendakari, Javier de Andrés, ha afirmat que tots els discursos de l'aspirant jeltzale a la lehendakaritza, Imanol Pradales, són "una esmena a la totalitat" al que ha fet el govern del PNB, al mateix temps que ha dit que el candidat socialista, Eneko Andueza, "insisteix a transmetre la idea que no pactarà amb Bildu", però "tothom sap que farà el que digui Pedro Sánchez".

De Andrés ha intervingut aquesta tarda a la localitat biscaïna de Getxo (Bizkaia) en un míting de la campanya de les eleccions basques del 21 d'abril, en el qual també han participat el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, i la secretària general PP País Basc, Esther Martínez.