El líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha afirmat aquest dissabte que Bildu "ha aconseguit més amb Sánchez que amb anys de violència". En un acte del Partit Popular al poliesportiu Antonio Magariños, situat just al costat de l'institut on va estudiar el president del govern espanyol Pedro Sánchez. L'acte, la localització del qual probablement no ha estat escollida a l'atzar, s'emmarca dins una gira arreu d'Espanya que el PP està duent a terme per protestar contra la reforma del codi penal pactada entre el govern de l'estat i Esquerra Republicana, inclou la derogació del delicte de sedició i la reforma del delicte de desordres públics. Durant l'acte Feijóo ha carregat durament contra els pactes del Govern de Sánchez amb ERC i Bildu, censurant especialment la cessió de la competència de Trànsit a Navarra.

Durant l'acte, que ha comptat també amb presència de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso i l'alcalde de Madrid, José Luís Martínez-Almeida, el líder del PP ha carregat durament contra Sánchez i ha criticat la seva "supèrbia", "arrogància" i "autoritarisme". Feijóo ha avisat a Sánchez que "s'equivoca" si creu que la majoria d'espanyols es quedaran "callats, muts" i sense reaccionar. "No insultar no significa agenollar-nos i callar-nos", ha asseverat. En un discurs amb marcat accent electoral, Feijóo ha assegurat que a Sánchez li "molesta" que cada vegada hi hagi més espanyols que "volen un bon govern", igual que "molesta especialment" Isabel Díaz Ayuso i que la presidenta de la Comunitat de Madrid vagi a guanyar les pròximes eleccions autonòmiques de maig amb "una majoria contundent, rotunda i total".

"També els molesta que fins a abril, que anaven guanyant, continuïn perdent cada mes, cada setmana", ha dit, en al·lusió a la seva arribada a la Presidència del PP en substitució de Pablo Casado. "Els molesta perquè saben que guanyarem. Aquesta serà la resposta de la gran majoria, una resposta alta i clara, contundent, una resposta inequívoca, serena, una resposta humil, democràtica", ha manifestat. En aquest sentit, ha afirmat que la majoria dels espanyols no desaprofitaran "l'oportunitat del 28 de maig per a expressar el seu rebuig a què està ocorrent a Espanya i el seu 'sí' a una forma diferent de governar". "Què se li pot dir a un partit servil amb l'independentisme i cruel amb els constitucionalistes? Què se li pot dir a un partit que perdona la sedició als delinqüents i treu a la Guàrdia Civil del territori espanyol? L'única cosa que se li pot dir de tot això és 'aquest PSOE ja no' 'Ara el PP, sí'", ha finalitzat.

Feijóo, i el conjunt del Partit Popular, han aprofitat aquest acte per marcar una diferència d'estratègia amb Vox. "Nosaltres omplirem les urnes de gent lliure que vota lliurement, no els carrers", ha afirmat. El partit de Santiago Abascal ha convocat aquest diumenge una manifestació a la plaça de Colón de Madrid en protesta per la derogació del delicte de sedició, cridant a PP i Cs a sumar-se a aquesta mobilització contra l'Executiu de coalició de PSOE i Unides Podem. No obstant això, els populars han optat per una campanya d'actes recorrent Espanya per denunciar les "cessions" de Sánchez a l'independentisme. El dijous van estar a Badajoz, avui a Madrid i la setmana vinent faran parada a Albacete i Saragossa. Feijóo ha afirmat que són actes per a "defensar" Espanya després d'una legislatura d'"enganys, arrogància i autoritarisme". Després, ha posat a auditori en peus quan ha preguntat als presents si s'imaginen què podria ocórrer si tenen a Sánchez quatre anys més al Palau de la Moncloa. "Això ha d'acabar i democràticament ho farem", ha asseverat, generant una forta ovació.