El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat aquest dilluns que la derogació del delicte de sedició té una “molt dubtosa constitucionalitat”. D’aquesta manera, el líder dels populars ha fet referència a una advertència feta per l’Associació de Fiscals per tal de qüestionar la legalitat de treure del Codi Penal el delicte de sedició a canvi d’introduir-hi els desordres públics agreujats. Així mateix, ha acusat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de despreocupar-se per la situació de l’economia espanyola i la inflació i “provocar problemes” a l’Estat amb la derogació de la sedició i possibles reformes com la malversació, així com la polèmica de les darreres setmanes sobre la llei del ‘només Sí és Sí’, després que s’hagin produït rebaixes de condemnes a agressors sexuals.

Segons Feijóo, esborrar del Codi Penal el delicte de sedició es tradueix en una “desprotecció de l’ordre constitucional” espanyol. Així mateix, ha assenyalat que es tracta d’una derogació que respon a l’interès de persones concretes, motiu pel qual és de “dubtosa constitucionalitat”. D’altra banda, el líder del PP considera que obrint el debat sobre reformar el delicte de malversació “estem probablement preparant un nou problema”. Segons ell, l’objectiu de la reforma busca “ajudar independentistes inhabilitats i, de retruc, polítics afins” al govern espanyol.

Així mateix, el líder del PP ha denunciat que mentre l’executiu de Pedro Sánchez es dedica a “crear problemes” amb la sedició, la malversació i la llei del ‘només Sí és Sí’, la Moncloa s’ha “oblidat” de qüestions que “preocupen” i “toquen la butxaca” dels espanyols, com la contenció de la inflació. En aquesta mateixa línia, ha pronosticat que quan aquest dimarts es publiqui l’IPC, hi haurà “qui vulgui convèncer-nos que serà una gran dada”, tot i la “mala notícia” que la cistella de la compra és ara mateix “de les més cares”. Dit això, Feijóo ha insistit que l’aposta del seu partit passa per rebaixar l’IVA dels aliments bàsics que no tenen encara un tipus mínim i actualitzar l’IRPF a rendes per sota dels 40.000 euros.

D’altra banda, i tot i les constants enquestes del CIS que cada cop donen més avantatge al PSOE respecte del PP, Feijóo ha assegurat que el seu partit seria el vencedor d’unes futures eleccions espanyoles. “Fa molt temps que el senyor Sánchez no guanya una enquesta que no la signi un militant del Partit Socialista”, ha afirmat el president del PP; a més d’assegurar que ara per ara és una “anomalia” la unitat dels populars davant la divisió que ell veu en els socialistes. Segons ell, hi ha dirigents autonòmics del PSOE que “no volen fotografiar-se” amb Sánchez. També ha carregat contra Podemos, on apareixen “escissions” i “alguns dirigents insulten a uns altres i es posen en marxa projectes alternatius”; ha dit en referència a Sumar de Yolanda Díaz.