El líder del PP i candidat a la presidència del govern espanyol, Alberto Núñez Feijóo, no fa un pas enrere en les crítiques a Correus, després d'haver demanat als carters "treballar al màxim" per garantir el vot, fins i tot, reclamant que ho fessin "amb independència dels seus caps" per aconseguir "repartir tots els vots abans que acabi el termini". Inclòs es va comprometre a pagar-los les hores extraordinàries si governa per complir amb el seu deure. Correus va decidir ampliar la plantilla i contractar 19.400 treballadors per reforçar el servei. Una mesura que per a Feijóo és "insuficient", per la qual cosa va demanar als carters que treballin fins i tot fora del seu torn perquè no quedi "cap vot en carteria".

Les declaracions de Feijóo han estat criticades per Correus, qui va contestar al líder popular que disposa de les partides pressupostàries necessàries per abonar tots aquests conceptes retributius pel 23-J, que estan ja aprovades i seran abonats en la nòmina corresponent. Aquest divendres, Feijóo ha tornat a la càrrega i ha acusat l'actual direcció de Correus d'incompetent", i ha retret que hagi "trigat tant" a posar reforços per tal de garantir el vot per correu. En una entrevista a Onda Cero, el popular ha fet un pas endavant i ha afirmat que si d'ell depengués, el seu actual president, Juan Manuel Serrano, que va ser cap de gabinet de Pedro Sánchez, ja hauria estat destituït.

Feijóo demana explicacions a Correus

Feijóo ha preguntat a la direcció de Correus el motiu pel qual han trigat tant a posar reforços per a la campanya del 23-J. "I per què Correus perd mil milions d'euros en els últims anys?", ha insistit. En aquest sentit, ha indicat que el vot és un dret constitucional i si, a escassos dies que finalitzi el termini per votar, "més d'un milió de persones que han sol·licitat el vot, no el tenen", estarien davant "un supòsit gravíssim". "I la meva obligació com a demòcrata és posar-ho sobre de la taula, i em sembla sorprenent que el govern espanyol comenci amb les càbales que si aquest del sindicat que coneix Feijóo o Feijóo coneix el sindicat i hi ha una confabulació", ha apuntat.

Durant el govern de José María Aznar, Feijóo va estar al capdavant de Correus, i ha detallat que "és una empresa molt sòlida" amb gent molt professional. "Són persones que coneixen molt bé els carrers i fins i tot edificis que no estan gaire ben senyalitzats, són capaços d'arribar a ells, ha explicat. De fet, ha recordat que quan ell estava al capdavant de Correus i tenien la campanya de Nadal o eleccions autonòmiques en una comunitat, duien a terme "un increment enorme de personal per distribuir i per classificar". Segons ha detallat Feijóo, s'ha produït una "enorme discussió" entre els sindicats perquè sol·licitaven que la plantilla es reforcés amb 14.000 persones per repartir les cartes, que "no és un paquet sinó un dret que és sagrat i té prioritat 1". En aquest sentit, ha reiterat que s'hauria d'haver previst una contractació de persona i "personal ensinistrat".