Només necessitava 100 avals per a presentar-se al congrés del Partit Popular. Però Alberto Núñez Feijóo, convençut per la resta que és el candidat de consens, n'ha presentat més de 55.000. Els ha lliurat aquest mateix a Génova 13, des d'on ha ofert la seva recepta política: "Moderació i serenitat". L'encara president de la Xunta de Galícia ha anunciat una gira imminent per totes les comunitats autònomes per a demanar el suport a les bases presents al territori. Malgrat tot, no s'espera que tingui rivals. El termini per al registre de precandidatures finalitza aquest mateix dimecres a les vuit del vespre. 

Va ser elevat per tots els barons territorials i pel mateix Pablo Casado, que buscava una sortida digna. I en roda de premsa des de la seu estatal del PP, Feijóo ha volgut agrair el suport "aclaparador" rebut fins ara. "Van ser les bases les que van advertir amb contundència que era necessari corregir el rumb i obrir un nou temps, recórrer una nova etapa", ha defensat el precandidat, que ha promès no deixar mai d'escoltar les bases ni el conjunt dels ciutadans espanyols.

En aquest context, el dirigent gallec ha presentat el seu projecte, que busca acabar amb les formes que s'han vist en la política espanyola durant els últims temps. "Percebo afartament d'una manera de fer política marcada per la frivolitat i l'egocentrisme", ha lamentat Feijóo, que ha defensat que calen "noves respostes i nous estils". Davant les "estridències" d'alguns partits, ell ha reivindicat la "moderació", la "serenitat" i una "alternativa sòlira i solvent". Ha assegurat estar preparat per a "construir un equip, un projecte i un govern". Un projecte, ha afegit, on tothom hi tindrà cabuda.

El XX Congrés del Partit Popular tindrà lloc el divendres 1 i el dissabte 2 d'abril a la ciutat de Sevilla. El diumenge  3està previst que el president electe designi ja el seu comité de direcció, el seu nucli de màxima confiança.

Evita mullar-se

El president de la Xunta de Galícia s'ha presentat a Madrid per a lliurar els avals i vendre el seu projecte. En les preguntes dels periodistes, en canvi, no s'ha mullat, justificant que encara és un simple precandidat. No ho ha fet quan se li ha preguntat si la seva nova direcció investigarà les denúncies de corrupció que afecten la presidenta madrilenya Isabel Díaz Ayuso. "Parlar del que farà el comitè executiu que no existeix no forma part de les meves funcions", ha respost. Tampoc no ho ha fet quan se li ha preguntat per la conformació de govern a Castella i Lleó i les peticions de l'extrema dreta de Vox, que reclama la presidència de les Corts i la presència al futur govern autonòmic. S'ha limitat a demanar al PSOE la seva abstenció.