Presó o exili. Així es troba bona part del govern en funcions i els líders de les associacions independentistes. Cadascú en la seva respectiva situació, però tots amb la mateixa peculiaritat: a molts quilòmetres de casa.

Per aquesta raó, familiars dels presos i exiliats s’han reunit aquest dilluns a Arbúcies (la Selva).

Ho han fet com a membres de l’Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC), creada el passat novembre, i que s’ha presentat oficialment en aquest acte.  

En una sala -habilitada per l’Ajuntament- plena a vessar, la germana del conseller Toni Comín, Betona Comín, va explicar el procés que ha viscut des que el sue germà va haver de marxar. “Primer el sentiment va ser de trasbals, d’incredulitat”, comenta, per afegir que ara intenta deixar enrere les lamentacions, per posar totes les “energies” en què es pugui capgirar la situació.

En aquest sentit, la germana de Jordi Cuixart, Esther Cuixart, ha agraït a tothom el “suport emocional”, el mateix dia que en feia 114 de l’empresonament del seu germà.

A l’acte també hi ha estat Anna Puigdemont, la germana del president; el cunyat del vicepresident Oriol Junqueras, Francesc Riera, i representants de l’Ajuntament d’Arbúcies.

Tot i que estava previst, no hi ha pogut ser la dona del conseller Joaquim Forn, Laura Masvidal.