Una delegació de vuit familiars dels presos polítics catalans, d'Altsasu i del grup de suport al raper Valtonyc es reuniran dimarts amb diversos eurodiputats al Parlament Europeu a Estrasburg. Sota el títol Defensant els drets fonamentals a la UE: el cas d'Espanya, l'acte està organitzat per vuit partits amb presència a l'Eurocambra: ERC, el PDeCAT, Podem, PNB, Bildu, Catalunya en Comú, Izquierda Unida i el BNG. 

La delegació de familiars serà a Estrasburg coincidint amb la celebració de la sessió plenària del Parlament Europeu, on participen tots els eurodiputats de la UE. Els familiars oferiran una roda de premsa dimarts al matí al mateix parlament, que també comptarà amb la participació de l'exmagistrat del Tribunal Suprem José Antonio Martín Pellín i l'actor Alberto San Juan. Immediatament després, participaran en una reunió amb eurodiputats on també s'han convidat representants d'altres institucions europees. 

El grup de familiars dels presos polítics catalans empresonats que viatjaran a França inclou la presència de Laura Masvidal i Anna Forn, dona i filla de Joaquim Forn; Diana Riba, dona de Raül Romeva; Montserrat Bassa, germana de Dolors Bassa; Ferran Pegueroles Forcadell, fill de Carme Forcadell; Xavier Sànchez Picanyol, germà de Jordi Sànchez; i Francesc Riera, cunyat d'Oriol Junqueras.