La Casa Reial ha fet públic els regals institucionals que van rebre al llarg de l'any passat el rei Felip VI i la reina Letícia així com les seves filles, Elionor i Sofia, i la mare del monarca, la reina Sofia. En el llistat, on es detallen els presents de caràcter institucional que se'ls han lliurat en el marc d'actes oficials o per part d'organismes i entitats o autoritats estrangeres, no hi apareixen els regals que ha rebut el rei emèrit, Joan Carles I. En un comunicat, la Casa del Rei explica que la família ha rebut un total de 307 presents relacionats amb les activitats oficials dels membres de la Família Reial. 

Segons el comunicat, el Rei hauria rebut 170 regals i la reina 73, mentre que tots dos n'haurien rebut 40. Dos dels regals estaven dedicats a tota la família, mentre la reina Sofia n'hauria rebut tres. El llistat especifica quan es va rebre els obsequis, en quin context i qui els ha ofert. "La destinació de tots els regals és Patrimoni Nacional", segons s'especifica a la nota.

 

La majoria dels presents que apareixen al llistat són llibres, algunes plaques commemoratives, metacrilats, gerros, un canti, un joc de té, una espelma aromàtica... El Rei ha rebut diferents parells de botons de puny, però també mascaretes, barrets i equipacions esportives, com la samarreta "personalitzada" de l'Atlètic de Madrid, després que es van proclamar guanyadors de la Lliga 2020/2021. Al llistat hi figuren també diferents peluixos i una espasa, lliurada pel ministre d'Exteriors d'Argentina.

La Reina, segons el llistat que s'ha publicat, també ha rebut llibres, barrets, jocs d'arracades, polseres, una agulla, mascaretes, vestits, estovalles, pins... També la reina Sofia ha rebut un barret, així com dues polseres i un gravat en fusta d'estil japonès.

La Casa Reial publica el llistat de regals oficials des de l'1 de gener del 2015, en què va aprovar una normativa sobre aquest tema, en un intent de frenar el deteriorament de la imatge de la monarquia després de l'abdicació de Joan Carles I assetjat per diferents escàndols. Segons aquesta normativa, els membres de la Família Reial no poden acceptar regals que superin els usos de cortesia, ni regals que pel seu valor econòmic o interès comercial puguin comprometre la dignitat de les seves funcions institucionals.