Els nets del dictador Franscisco Franco estan convençuts que les restes del dictador no seran exhumades del Valle de los Caídos sense la seva aprovació i destaquen que la seva oposició a traslladar el cos és "unànime i firme".

La posició de la família és negar-se a l'exhumació "fins les últimes conseqüències", ja que els seus membres estan segurs que legalment "no és possible" que el Govern de Pedro Sánchez pugui dur a terme els seus plans. En aquest sentit, fonts de la família recorden que el prior de la basílica benedictina del Valle de los Caídos no permet el trasllat de les restes sense el permís dels nets.

Han afegit que l'Executiu de Sánchez "tergiversa" la Llei de Memòria Històrica, que en el seu article 16 estableix que "el Valle de los Caídos es regirà estrictament per les normes aplicables amb caràcter general a llocs de culte i a cementiris públics". Finalment, han subratllat que la basílica benedictina és un lloc de culte i està subjecta al Concordat amb El Vaticà.

Fonts familiars també han revelat que la ministra de Justícia, Dolores Delgado, va intentar a través d'un tercer convèncer als nets de Franco perquè les restes del dictador fossin traslladats al cementiri de Mingorrubio (Madrid), on la família té un panteó on és enterrada Carmen Polo. Aquestes fonts també han assegurat que aquest intent va ser "inútil". 

El Govern de Sánchez ha deixat clar que l'exhumació del dictador es farà igualment encara que no s'arribi a cap acord amb la família.