El jutge Eloy Velasco, magistrat de la Sala d'Apel·lacions de l'Audiència Nacional i candidat a Magistrat del Tribunal Suprem, ha fet públics els draps bruts de l'Audiència durant la seva compareixença al Consell General del Poder Judicial per defensar la seva candidatura al Suprem. El magistrat, sense pèls a la llengua, explica que a l'Audiència hi ha "sectes, plens violents i companys que no es poden ni veure".

El digital de Mediaset Nius ha tingut accés a la seva declaració i ha assegurat que Velasco ha pronunciat aquestes paraules sabent que tot quedaria gravat i per això ha començat la seva intervenció agraint que el procés de selecció al Suprem es fes amb "llum i taquígrafs".

Els plens violents

Velasco ha relatat que els plens violents tenen molt a veure amb les recusacions, quan es demana que s'aparti un jutge d'un cas. Quan es presenta una recusació el ple ha de decidir si un jutge és apropiat i independent o no ho és per portar un cas. Segons Velasco, aquestes decisions acostumen a portar "mal clima".

'Fakes'

El jutge ha insinuat que altres aspirants a magistrats al Suprem "han aprofitat el tu a tu amb els vocals que han de prendre la decisió", per vendre "mentides i fakes" d'altres aspirants.