La nova convocatòria d'eleccions a Espanya obliga a totes els partits a tornar a teixir una estratègia electoral pel pròxim 10 de novembre. Més enllà dels partits que estan a l'hemicicle espanyol, a Catalunya hi ha candidatura extraparlamentària que haurà de plantejar-se si es torna a presentar. Es tracta del Front Republicà, la coalició formada per Poble Lliure, Som Alternativa i Pirates de Catalunya

El número u de la coalició pel 28-A, Albano-Dante Fachin, no ha descartat una possible reedició del Front Republicà en una entrevista feta aquest dimecres al programa 'Tot es mou' de TV3. "Estem parlant amb el Partit Pirata i Poble Lliure per si ens tornem a presentar", ha confessat un Fachin que també ha assegurat que no creia que finalment hi hagués nous comicis el pròxim novembre.

Tanmateix, més enllà de la possibilitat que torni a haver-hi paperetes del Front Republicà als col·legis electorals el pròxim 10-N, Fachin ha insistit en una idea: "El que ens preocupa és saber què hem d'anar a fer els partits independentistes i sobiranistes a Madrid". En aquest sentit, l'exlíder de Podem Catalunya ha reivindicat la via del bloqueig: "Tenim clar que facilitar un govern espanyol que ignori el poble català no és el camí".

En aquest sentit, Fachin ha llançat una crida a ERC i JxCat a "seure per veure si tenim un mínim comú per veure què fem". "La pregunta a aquests partits és si faran servir els vots de l'1-O per mantenir l'estabilitat de la monarquia", ha insistit.

El passat 28 d'abril, el Front Republicà va rebre un total de 113.807 vots (0,43%). Els vots totals a Catalunya van suposar un 2,72% del total, fet que va portar a la coalició liderada per Fachin a quedar-se a les portes del Congrés per menys de tres dècimes. 

La llista a Barcelona estava formada per  Albano Dante Fachin, la secretària general de Pirates de Catalunya, Maribel Rodríguez Rivero, el líder de Poble Lliure i actual membre del Consell per la República Guillem Fuster, la portaveu de Poble Lliure, Mireia CaldésRoger Español, represaliat per la policia espanyola durant l'1-O en perdre un ull per una bala de goma.