El periodista Albano Dante Fachín ha denunciat que càrrecs d'ERC estan difonent imatges manipulades d'ell, per fer-li mal, i ha apel·lat al president de la Generalitat, Pere Aragonès. En les imatges manipulades apareix el periodista mostrant una suposada samarreta de Junts, quan és una imatge falsa inserida amb ordinador, perquè en la imatge real no hi ha cap referència a cap partit sinó una frase irònica de l'advocat Gonzalo Boye: "Y ahí lo dejo". Tot i les queixes, la campanya ha seguit durant dies a la xarxa, amb la participació d'alcaldes republicans com els de Martorelles (Vallès Oriental), Marc Candela, i Bellcaire d'Urgell, Jaume Monfort, segons ha explicat a la xarxa.

"Em sembla molt preocupant que destacats membres del partit que governa Catalunya difonguin imatges manipulades de manera conscient. És gravíssim que el partit del president de la Generalitat, Pere Aragonès, utilitzi aquestes tècniques pròpies de l'extrema dreta", ha indicat.

El periodista ha publicat la fotografia original i la manipulada. "A l'estiu m'agrada allunyar-me de les baralletes de Twitter. Però he cregut que calia compartir la foto original, feta el 2019 a Premià de Dalt, amb una samarreta amb la mítica frase de Gonzalo Boye!", ha explicat.

Tot això s'ha produït després que a finals de juliol transcendís que Tot es mou, que passarà a emetre's als migdies, després d'Els Matins, prescindirà a partir del setembre d'Albano Dante Fachín. "Fa un parell de setmanes l'equip del Tot es Mou em va comunicar que la temporada vinent continuaria col·laborant amb el programa al seu horari matinal. Avui, però, he rebut una trucada comunicant-me que la direcció de TV3 havia decidit anul·lar la meva presència al programa", va indicar en aquell moment. Va explicar que se li escapaven els motius, però que estava orgullós del que havia fet des de fa quatre anys: "Vaig començar a participar setmanalment al Tot es Mou al 2018. Això vol dir que em va tocar comentar alguns dels moments més intensos de la política catalana de les últimes dècades: repressió, presó i exili contra l'independentisme, el judici-farsa o les protestes contra les sentències. Van ser moments durs per molta gent. Conscient d'això, sempre vaig intentar aportar un punt de vista compromès amb els drets civils atacats brutalment per l'Estat espanyol, la Monarquia i l'Ibex". També va voler deixar clar que "mai, de cap manera, he rebut per part de l'equip del Tot es Mou cap mena de comentari, indicació o insinuació sobre el contingut de les meves intervencions", va indicar.