Després que ahir l'exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) Daniel de Alfonso deixés anar a la comissió d'investigació per l'Operació Catalunya que tenia una "molt bona relació" amb el president de la revista Cafè amb lletAlbano-Dante Fachin, que, va assegurar: "me l'aprecio", i que, fins i tot, intercanviaven correus, el diputat de CSQP ha volgut deixar clara la relació entre els dos.

El també secretari de Podem va recordar-ho ahir al vespre a Twitter en veure que algun mitjà es feia ressò de les paraules de De Alfonso, i també va afegir que la CUP, David Fernàndez, veïns i ajuntaments "vam confiar en l'Oficina Antifrau".

La periodista Pilar Rahola, però, s'ha qüestionat aquest matí si "a aquestes hores del dia, Albano-Dante Fachin ja ha explicat les seves alegries amb De Alfonso? És per conèixer els detalls...", ha justificat.

Davant d'això, el secretari de Podem li ha retret que "fa anys que està explicat" i li ha adjuntat dos articles on parlava de "Les clavegueres de l'Estat", en què ja l'any passat es lamentava que "les gravacions de les clavegueres d’Estat em posarien al centre d’una impressionant onada de brutícia sorgida de les clavegueres de Twitter", que l'acusaven de ser un "tonto útil de l'espanyolisme", un "traïdor dels catalans" o un "miserable", entre molts altres qualificatius.

Sí, va anar a Antifrau

Sota el títol "Sí, jo vaig anar a Antifrau", Fachin adjunta una captura de pantalla d'un article de l'any passat en què ja explicava que quan el 2010 van començar a investigar el funcionament del sistema sanitari català, i van denunciar dos anys més tard que l'empresari Ramon Bagó "es contractava a si mateix amb diners públics", van decidir enviar un correu a l'OAC per facilitar-los dades sobre el president del grup Serhs.

En rebre la resposta, va dirigir-se a l'OAC perquè, assegurava: "Em vaig posar molt content que l’OAC es fixés en aquest tema" perquè abans mai ho havia fet. Fachin recorda que això "no és cap secret perquè ho vam explicar en el seu moment"; de fet, fins i tot ho va escriure al llibre On són els meus diners en un capítol anomenat "El Bagogate".

Llavors, ja sentenciava a l'article que "des que sóc diputat he parlat amb membres de l’OAC, de la Sindicatura de Comptes, de la Sindicatura de Greuges, del sistema sanitari… i igual que he fet en aquest cas, puc explicar amb tot detall totes i cada una d’aquestes relacions. No sé si tothom pot dir el mateix".

Al descobert

Tanmateix, però, aquests arguments no han convençut Rahola, que li ha respost el tuit i li ha deixat anar: "Em temo que has quedat una miconeta al descobert... Ai, Albano, tot valia per la teva croada contra en Boi Ruiz?".

La cosa no ha acabat aquí. Fachin li ha respost: "Em sembla que vostè està fent una "miconeta" el ridícul. Quan vulgui fer periodisme em truca i l'explico" i la periodista li ha etzibat que "estic segura que vostè pot donar moltes lliçons, sobretot de converses amb conspiradors. Les espero amb delit". De moment, el secretari de Podem no ha contestat.

El periodista i exdiputat de la CUP David Fernàndez ha sortit en defensa de Fachin titllant de "roí i mesquí" la insinuació de la vinculació entre el secretari de Podem i l'exdirector d'Antifrau.