L'exregidor de la Crida-CUP de Lleida, Pau Juvillà, està a un pas d'anar a judici per no retirar els llaços gros de la façana de la Paeria després que així li ho ordenés la Junta Electoral arran d'una denúncia del grup de Cs durant la campanya de les municipals de 2019.

La jutge ha conclòs durant la fase d'instrucció que hi ha indicis que podrien ser constitutius d'un delicte de "desobediència greu a l'autoritat" o un delicte de "desobediència per autoritat o funcionari públic". Ara fiscalia i acusació tenen 20 dies per demanar la pena que consideren que s'hauria d'imposar a Juvillà mentre que l'exregidor ja ha assegurat que han presentat recurs. Juvillà va ser citat a declarar el 16 de maig de l'any passat i sempre ha reconegut els fets.

Juvillà ha dit que sempre ha reconegut els fets perquè els llaços grocs simbolitzen que a l'estat espanyol hi ha" presos polítics". En aquest sentit, ha assegurat que seguiran defensant la seva posició a l'espera de si això ha de passar o no a judici. L'exregidor cupaire també ha volgut remarcar que la jutge no va obrir el cas d'ofici sinó que ho va fer arran d'una denúncia d'un partit, que és Cs, que "no té res més a fer que això perquè no té acció política".