L'exprimera ministra de Groenlàndia i actual diputada al Parlament de Dinamarca, Aleqa Hammond, ha assegurat que la Unió Europea té un "problema democràtic", en declaracions a El Nacional a la sortida de la trobada que el president Carles Puigdemont ha mantingut amb diputats de la cambra danesa. 

"La trobada amb el president ha estat molt informativa i reveladora", ha explicat Hammond, satisfeta d'haver pogut preguntar per què l'Estat espanyol "ha deixat de banda els instruments democràtics i de drets humans" a l'hora de tractar el conflicte amb Catalunya. "Hem tingut l'oportunitat d'escoltar el seu discurs i també de qüestionar-lo", ha afegit.

(El vídeo inclou l'opció de subtítols en català)

Després del diàleg, la diputada independentista ha destacat la "seriositat" del problema que té Europa "si no entén el dret de les minories a autodeterminar-se". "Aquest problema és més gran del que sembla i no només és una qüestió entre Catalunya i Espanya", ha insistit. Segons Hammond, és un problema que afecta "totes les minories de tots els estats".

La diputada ha acceptat que li hauria agradat que "més o tots els diputats de Dinamarca" haguessin assistit a la reunió per veure "una altra perspectiva i no només escoltar una única banda".