L'expresident de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, ha demanat que els presos polítics del procés quedin lliures. En una entrevista a Aquí Cuní, a Ser Catalunya, ja ha anunciat que tirarà endavant aquesta proposta des de la Lliga Democràtica, l'espai polític des d'on treballa ara: "Tramitarem l'indult dels presos del procés, ja hem anunciat que a través de la llei del 1870 es pot obtenir, és una gràcia que concedeix l'estat". Bosch considera que aquesta solució és legal, constitucional i pot ajudar "a la distensió".

A més, ha reiterat que la Lliga vol ser un think tank "més que un partit polític" i ha destacat que la majoria dels seus membres, inclòs ell, no han participat ni "han cobrat un cèntim de forma professional". Tot i que dos integrants sí tenen una carrera en aquest terreny: Santi Fisas, exdiputat al Parlament Europeu i conseller de cultura a la Comunitat de Madrid amb el Partit Popular; i Nicolàs de Salas, exdiputat amb Convergència i Unió.

Per la seva banda, Bosch va deixar el càrrec de president a Societat Civil Catalana el juny de l'any passat després de, segons ell, "deixar els comptes de l'entitat totalment sanejats" i havent demostrat amb dues auditories externes que "no va haver malversació". El discurs que ara dona sobre els presos xoca amb la ideologia de la formació que va liderar on consideren que la llibertat dels presos polítics catalans no és possible per "la gravetat de la insurrecció", segons l'actual president Fernando Sánchez Costa. 

Més enllà d'aquesta anòmala declaració, Bosch reitera els problemes que ha viscut per defensar la no independència de Catalunya: "Jo he sigut agredit, casa meva ha sigut assaltada, m'han fet pintades, han agredit a la meva filla... Crec que el procés tal com l'hem conegut ha mort". I s'ha posat com a exemple dels qui van passar vergonya amb les lleis de desconnexió al Parlament que van portar a celebrar el referèndum l'1 d'octubre del 2017. Per tot plegat, conclou: "Vull passar pàgina el més aviat possible". I creu que parlar d'independència és incompatible amb centrar-se en les polítiques socials i econòmiques del país com el corredor mediterrani o les millores al Port de Barcelona.

En la línia de l'oposició al govern català, Bosch ha demanat dissoldre el Parlament i convocar eleccions amb urgència: "La guerra bruta entre dos partits (Junts per Catalunya i PDeCAT), repercuteix al tercer, Esquerra".