Falta menys d'una setmana pel Festival d'Eurovisió i l'espanyolada carrega contínuament contra els dos joves representants d'Espanya: l'Alfred i l'Amaia. L'últim en sumar-se a les crítiques contra els concursants ha estat Josep Ramon Bosch, expresident de Societat Civil Catalana (SCC).

En una piulada, Bosch crida a "Apagar la televisió quan comencin a cantar l'Alfred i l'Amaia, Espanya t'ho agrairà". L'expresident de SCC comparteix una iniciativa de Change.org anomenada "No volem que el cantant INDEPENDENTISTA Alfred representi Espanya a Eurovisió". A més a més, també circula una campanya de whatsapp en què es proposa que durant l'actuació es canviï de canal.

whatsapp 12 543x814

La polèmica amb el cantant català va començar poc després que aquest acabés l'estada al programa d'Operación Triunfo i sortissin a la llum unes imatges de l'Alfred en manifestacions independentistes. Aquest fet ja va aixecar molt revol, però la polèmica es va agreujar el dia de Sant Jordi. El noi li va regalar a l'Amaia (parella sentimental i artística) un llibre del cantautor Albert Pla titulat España de Mierda.

Aquí va ser quan l'unionisme no va poder aguantar més i va iniciar les campanyes de boicot al concurs de cant; consideren incomprensible que els representants d'Espanya llegeixin llibre amb aquest títol. El més curiós? España de Mierda és una novel·la en la qual un cantant i el representant fan una gira a través de diversos territoris en un retrat mordaç del país; no hi ha res de política.