L’exposició fotogràfica ‘Visca per la Llibertat’, inaugurada a Perpinyà el setembre del 2018 en resposta a la negativa del festival Visa pour l’Image a oferir un espai al relat dels fets que va viure Catalunya durant la tardor del 2017, porta des del mes de gener recorrent desenes de municipis de Catalunya Nord de la mà del col·lectiu d’activisme cultural i polític Angelets de la Terra.

Ara, arribat el setembre, l’exposició es podrà veure als municipis de Tuïr i Pontellà, al Rosselló, en paral·lel a la celebració del festival de fotoperiodisme a la capital nord-catalana, així com d'altres localitats d'aquesta part del país, però de cara a la tardor es prepara per fer el salt a altres contrades de l’Estat francès.

En concret, l’exposició -que al seu moment va ser inaugurada pel president de la Generalitat, Quim Torra, a Perpinyà-, es podrà veure els dies 26 i 27 d’octubre a Karaez-Plougêr, a Bretanya, amb una videoconferència del president a l’exili, Carles Puigdemont.

Al novembre, entre els dies 19 i 22, la mostra es podrà visitar en quatre localitats de Còrsega: Granace, el 19; Lugu di Nazza, el 20; U Poghju di Venacu, el 21 i Bastìa, el 22. Seguidament, l’exposició viatjarà a Vilhèras, Occitània, el 6 de desembre, i a Kolbsheim, Alsàcia, el 21 de desembre.