"Tenim molt clar que Abascal és un senyor que va amb pistola, per tant, no crec que tingui cap problema en què els altres la portin també, no?". Així de contundent s'expressa l'exportaveu de Vox a Barcelona. Fernando Moya relata com des del partit van començar a preguntar-li si coneixia camps de tir o persones amb armeries per a aconseguir armes. Una situació que li va fer saltar totes les alarmes del que passava dins "se'm van posar els pèls de punta", ha confessat. En una entrevista a quatre exmembres de Vox aquest diumenge al programa Salvados de La Sexta, l'excoordinador de Vox ha revelat que va haver-hi un moment que li van parlar d'autodefensa, perquè "la situació es posaria molt malament, que ens podien agredir i que el millor era que tinguéssim armes". 

Moya també ha parlat sobre la presència de neonazis al partit. L'exportaveu ha relatat com el que aleshores era el secretari general, Javier Ortega Smith, el va bloquejar del mòbil per advertir-lo que la presència de membres de Plataforma per Catalunya a l'executiva de Barcelona era contraproduent per al partit i per la militància. "Eren totalment d'ultradreta i nazis, són neonazis", ha assegurat. A més, ha reconegut que ho van fer per finançament, ja que en aquell moment Plataforma per Catalunya tenia diners i "Vox necessitava aquells diners". Davant la pregunta del presentador sobre si la direcció general de Vox col·locava a consciència a neonazis, per exemple, en la delegació de Barcelona, Moya respon contundent "sí, eren les directrius des de Madrid", i a més afegeix que Abascal era el responsable de l'arribada d'aquests neonazis. 

"Mentiders i trilers"

En el programa també apareix l'exvicepresident primer de Vox, Juan Jara, que ha recordat com era la seva relació amb els membres "la meva opinió personal no és molt bona. Són mentiders, trilers...", ha reconegut. L'exvicepresident, que ha confessat que una de les coses que més li van cridar l'atenció de Vox va ser el seu manifest fundacional, ha revelat com eren els alts càrrecs del partit en les distàncies curtes. A més, ha recordat que Santiago Abascal mai ha estat "votat pels seus afiliats" per a ocupar el càrrec que té com a líder del partit. Un fet que creu que pot haver provocat que algunes persones prefereixin deixar Vox: "Abascal no va voler sotmetre's a votació, això em fa pensar que té poc afecte a la democràcia", reconeix.

Jara ha destacat que ell defineix a Vox com "un partit sense papers", ja que en les escasses reunions de direcció que hi havia no es creaven actes, alguna cosa que considera que era deliberat perquè "quan hi ha papers, un jutge te'ls pot demanar", i assegura que en els orígens "no hi havia res per escrit". L'exvicepresident ha recordat una situació va ocórrer en 2016 durant les eleccions gallegues, posant-lo com a exemple de per què a Vox li convé que alguns assumptes no constin en acta. L'exvicepresident ha definit Vox com el "xiringuito" d'Abascal. Una situació a la qual se suma la "màfia digital" que assegura que existeix en al formació, relatant com li van assetjar quan va decidir acudir al Tribunal de Comptes pel finançament ocult del partit. En aquest sentit, ha explicat que l'organització havia estat el compte de despeses d'Abascal. "Un senyor que fa cinc o sis anys estava desnonat perquè no podia pagar una casa en propietat i ara neda en l'abundància...", ha manifestat. 

"Vox és una secta"

L'expresident provincial de Vox a Toledo, Luis Miguel Núñez, ha revelat quan va començar la seva decepció amb el partit, detallant l'assetjament que va patir dins del partit perquè renunciès al seu càrrec. "Et limiten les comunicacions, et comencen a tallar telèfons, et tanquen portes i et convoquen a una reunió d'urgència en la seu amb dues persones, un fa de poli bo i l'altre de poli dolent", ha indicat. "És una estratègia militar, el que munten és el relat mitjançant les amenaces perquè acceptis la decisió". 

Nuñez ha mencionat alguna de les coses que va haver de sentir en aquesta sala: "No tornaràs a treballar en la teva vida i, alerta que estan els Serveis Socials i tens dues nenes", ha recordat l'expresident provincial, que en un inici havia parlat de Vox com una pseudosecta, i ara va un pas més enllà i acusa Vox de ser una "secta". 

Per la seva banda, l'ex regidora de Vox, Nuria Almagro, ha explicat que Abascal exigeix diners municipals del partit per a la direcció. Almagro ha relatat que els demanaven que ingressessin els diners que guanyaven venent marxandatge de Vox a un compte bancari com a donatius. Uns moviments que alguns d'ells van començar a veure estranys. "Vaig evitar que els arribessin 50.000 euros", ha confessat. 

Almagro ha explicat que també té clar quin és el moment en el qual va començar a sentir-se decebuda amb el partit. Ha parlat sobre la trucad que va rebre del president provincial, José Ángel Antelo, perquè revoqués el cessament d'una persona a la qual havia decidit tirar després d'adonar-se que "el seu currículum era fals".