L'exministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i ara nova consellera delegada de Paradores, Raquel Sánchez, tindrà una remuneració anual que rondarà els 200.000 euros, segons la informació corporativa de la companyia. Aquesta xifra supera àmpliament els ingressos que percebia pel seu càrrec anterior com a ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. El paquet salarial de Sánchez inclourà un salari base de 157.507,92 euros i retribucions variables per un import addicional de 36.132,29 euros. Aquests números sumen un total de 193.639 euros anuals, equivalent a aproximadament 13.831 euros al mes, distribuïts en 14 pagues. Les xifres que ofereix Paradores al seu portal de transparència corresponen a la remuneració de l'anterior conseller delegat, Pedro Saura.

Aquest nou salari representa un augment significatiu en comparació amb els 79.415 euros anuals que rebia pel seu càrrec ministerial. A més, supera el sou del president del govern espanyol, que escassament sobrepassa els 90.000 euros. El nomenament de Raquel Sánchez marca un canvi en la configuració de l'executiu liderat per Pedro Sánchez, ja que és la tercera de cinc ministres socialistes que han abandonat els seus càrrecs després de les eleccions. Mentrestant, altres exministres, com Miquel Iceta i Héctor Gómez, han estat designats ambaixadors d'Espanya davant la Unesco i les Nacions Unides a Nova York, respectivament.

Sánchez succeeix a Pedro Saura en la presidència de Paradores, mentre que aquest últim assumeix la presidència de Correus. La nova presidenta hereta de Saura un pla estratègic que busca superar els 400 milions d'euros en ingressos de cara al 2028 mitjançant la digitalització i experiències turístiques innovadores. Al capdavant de Paradores, Raquel Sánchez dirigirà al voltant d'un centenar d'establiments singulars arreu d'Espanya. La societat pública, dependent del Ministeri d'Indústria i Turisme liderat per Jordi Hereu, va assolir el 2022 una facturació històrica de 310 milions d'euros, recolzada pel segon any consecutiu de guanys i xifres rècord en ingressos i ocupació d'habitacions.

El pla estratègic inclou la digitalització i experiències turístiques per assolir els 400 milions d'euros de facturació de cara l'any 2028. El creixement en mercats clau, el desenvolupament de nous productes i experiències, juntament amb la desestacionalització de la demanda, destaquen com a pilars per incrementar els ingressos de la companyia. Aquest enfocament ha estat exitós, ja que Paradores va registrar la millor dada d'ocupació en els últims 20 anys durant l'estiu passat, assolint un 83%.