L'anunci del rei emèrit que pensa exiliar-se a causa de les escàndols provocats per la seva suposada vinculació amb afers de corrupció ha provocat una resposta contundent a la política catalana on s'interpreta aquesta decisió com una fugida de la justícia espanyola.

El dirigent de JxCat Jordi Sànchez ha reclamat des de Twitter a l'Audiència Nacional que li retiri el passaport a Joan Carles I. Sànchez recorda que a ell "per convocar una manifestació" la jutge Carmen Lamela el va tancar a la presó i ara hi és per risc de fugida tot i haver-se presentat voluntàriament a declarar. "On és la justícia a Espanya?", es pregunta.

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha ironitzat que "la llei és igual per a tots": "per això el rei permet que el seu pare corrupte marxi i no doni explicacions, el Govern mira a una altra banda i els jutges del Suprem passen, perquè l'emèrit no és independentista". "L'Espanya irreformable i corrupta de sempre", conclou.

El president del grup d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha advertit que "als lladres se'ls ha de detenir, jutjar i engarjolar". "Aquest marxa de vacances amb la pasta que ens ha robat, amb una catifa vermella i li posa el fillet mentre mira de salvar-se el cul i amb el president del Govern més progressista de la història aplaudint", rebla.

El responsable dels republicans al Congrés, Gabriel Rufián, ha dedicat un parell de piulades sarcàstics a la decisió Rel rei emèrit.

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha ironitzat sobre si el rei emèrit es convertirà en el rei fugit.

Des de la CUP, el diputat Vidal Aragonès ha retret que marxa "de vacances l'hereu de Franco i pare del Cap de l'Estat espanyol" però deixa "el seu Règim com ells el van construir".

El diputat cupaire al Congrés Albert Botran adverteix que "intenten aïllar el problema", però la "monarquia espanyola fa de la corrupció la seva raó de ser".