“L’oficialitat de l’exèrcit espanyol desitja intervenir Catalunya”. Amb aquesta contundència s’ha expressat aquest diumenge l’extinent de l’exèrcit espanyol Luis Gonzálo Segura, expulsat després d’haver denunciat corrupció i abusos.

En declaracions al programa El suplement de Catalunya Ràdio, l’exmilitar ha assegurat que dins de la cúpula militar hi ha desitjos d’intervenir Catalunya en contra del moviment independentista, per afegir, això sí, que actualment les forces armades espanyoles no tenen prou capacitat per fer-ho.

Amb ironia, González Segura ha recordat que l’exèrcit espanyol es compon de “submarins que no floten” i “carros de combat que no disparen”, per assenyalar, ja de manera més seriosa, que l’exèrcit espanyol, amb una mica menys de 125.000 militars “no té prou capacitat operativa per prendre Catalunya” ni, de fet, “per defensar la Península”.

“Catalunya és un territori geogràficament complex”, ha afegit l’extinent, i habitat per “sis milions de persones” –de fet, són set i mig–. A parer seu, “prendre i controlar aquest territori i tota la seva població és massa complex” per a l’exèrcit actual. Amb tot, ha recordat que aquest fet “no impedeix que la majoria de l'oficialitat estigui desitjant intervenir Catalunya”.