Les velles glòries del PSOE no han callat ni un minut durant aquest any de govern de coalició. L’objectiu estava fixat en Pablo Iglesias, i aquest cop tampoc no s’han mantingut en silenci. Especialment després que el vicepresident segon del govern espanyol qüestionés que a Espanya hi hagi “plena normalitat democràtica”. Davant d’això, la plataforma La España que reúne ha reclamat a Pedro Sánchez el cessament immediat del líder de Podemos. L’entitat va ser impulsada per exdirigents socialistes, com Nicolás Redondo o Joaquín Leguina, a més d’alguns intel·lectuals fundadors de Ciutadans, com és el cas de Francesc de Carreras.

Manifest contra Pablo Iglesias

El manifest porta per títol Cessar en la infàmia: Pablo Iglesias ha de ser destituït. I qualifica les declaracions de Pablo Iglesias com “una deslleialtat, amb els seus propis companys de govern, amb totes les institucions de l’Estat i amb una immensa majoria d’espanyols, que continuem apostant per la democràcia nascuda el 1978, disposats sempre a canvis i reformes que la millorin, fent-la més integradora i participativa”. Però el vicepresident segon del govern espanyol “soscava la imatge del nostre país en un moment en què les seves credencials democràtiques es veuen de forma oportunista posades en dubte per un ministre estranger”, en referència al ministre rus Sergei Lavrov.

Així, el document signat denuncia que el PSOE hagi “convidat” Pablo Iglesias a formar part del Consell de Ministres, “després que durant la campanya electoral el llavors candidat Pedro Sánchez negués la seva intenció de formar govern amb Unides Podem, fent precisament de la presència d’Iglesias al gabinet el principal escull”. També critiquen els “patètics intents” del PSOE de “disculpar la seva conducta”, que “comprometen tot el govern”. Arriben a dir d’Iglesias que és una “persona socialitzada en el rancor i incapaç de comprendre la importància històrica i l'altura moral del gest de reconciliació entre espanyols” de la Transició espanyola.

"Ja va ser dolorós l'ultratge de comparar la situació de Carles Puigdemont i la seva folgada estada balneària a Brussel·les, fugit de la justícia espanyola després de la seva fallida agressió a l'ordre constitucional, amb la de milers de compatriotes que van anar a l'exili, gairebé sempre miserable, sovint atroç, després de la victòria franquista", denuncien.

La plataforma La España que reúne va néixer justament contra l’acostament entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias el novembre del 2019, reclamant un govern de gran coalició entre el PSOE, el PP i Ciutadans.