El socialista Antonio Miguel Carmona, professor d'Economia i amb una dilatada trajectòria política tant a l'Assemblea de Madrid com a l'Ajuntament de la capital, serà nomenat en els pròxims dies vicepresident d'Iberdrola Espanya, segons una informació confirmada a Europa Press per fonts coneixedores del nomenament.

Trajectòria

El que serà nou vicepresident de la companyia presidida per Francisco Córcoles a Espanya va ser elegit diputat pel PSOE a l'Assemblea de Madrid en dues etapes: entre juny de 1999 i desembre de 2002, i entre juny de 2011 i juny de 2015.

Posteriorment, va ser elegit regidor a l'Ajuntament de Madrid en les eleccions municipals de 2015, i va romandre quatre anys com a regidor al consistori presidit llavors per l'alcaldessa Manuela Carmena.

Doctor en Ciències Econòmiques especialitzat en creixement econòmic i noves tecnologies, Carmona va començar el seu camí professional donant classes a la Complutense de Madrid i en l'actualitat és professor a la Universitat CEU San Pablo. En aquest moment, l'economista no ocupa cap càrrec dins del PSOE.

Un nou cas de "portes giratòries"

Per la seva banda, diversos càrrecs d'Unidas Podemos - socis de govern dels socialistes - han criticat aquesta incorporació atès que l'aprecien com un nou cas de "portes giratòries".

"Les portes, al PSOE, segueixen girant. Vergonya", ha llançat a Twitter el coportaveu estatal de Podemos, Pablo Fernández, després de conèixer el proper fitxatge de Carmona per part de la companyia elèctrica.

El coordinador d'Aliança Verda (la formació ecologista d'Unidas Podemos) i diputat al Congrés, Juantxo López de Uralde, confessava la seva incredulitat en xarxes davant la incorporació de l'exdiputat a l'Assemblea de Madrid i exregidor a l'Ajuntament de la capital.

"En plena crisi amb les elèctriques s'activen de nou les portes giratòries, i nomenen Carmona vicepresident d'Iberdrola. ¿De debò?", Ha qüestionat el parlamentari.

Mal als "socialistes de veritat"

També s'ha pronunciat Juan Antonio Delgado, futur diputat del partit al Congrés en substitució de l'exsecretària d'Estat d'Igualtat Noelia Vera. Ha assenyalat que la incorporació de Carmona a la direcció d'aquesta companyia fa mal "als socialistes de veritat, decents, honrats i compromesos".

La portaveu de la formació morada a l'Assemblea de Madrid, Carolina Alonso, ha afirmat que "les elèctriques porten molts anys comparant polítics de PP i de PSOE, a través de les portes giratòries".

"Els mèrits que se'ls exigeixen són haver defensat els interessos de les mateixes en el passat contra el bé comú, en això Carmona no té titlla", ha postil·lat.

 

Imatge principal: Antonio Miguel Carmona / Europa Press