L'exconsellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha confirmat aquest dimarts que serà la número 2 de la llista de Junts per Catalunya a la ciutat de Lleida en les eleccions municipals 2023. Cervera, tal com ha avançat el diari Segre, farà tàndem amb Toni Postius, alcaldable de la formació a la capital del Segrià i actual primer tinent de paer i responsable d'Urbanisme de l'Ajuntament. En una piulada, la qui fou titular del Departament de Drets Socials entre el maig de 2021 i l'octubre de 2022 ha expressat que és "un gran pas poder treballar per la ciutat que estimo i és un privilegi sumar-me a l'equip de Toni Postius". Violant Cervera ha defensat que treballarà amb Postius per "reafirmar Lleida com la capital de la terra ferma".

🗓️ Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: totes les dates i quan es vota

📍 Candidats a les eleccions municipals 2023 a Lleida: tota la llista

TUIT Violant Cervera Lleida 2023
Violant Cervera anuncia a Twitter que s'incorpora a la llista de Junts a Lleida per a les eleccions municipals 2023.

El cap de llista de Junts a la localitat lleidatana, Toni Postius, ha volgut agrair a Cervera el pas i ha destacat que la seva "experiència i trajectòria, sempre al servei de Lleida i del país, ens ajudaran en l'objectiu de consolidar el projecte que tenim per Lleida". Amb aquesta incorporació, Violant Cervera es converteix en la tercera exconsellera de Junts per Catalunya del Govern en coalició que van formar amb Esquerra Republicana fins a l'octubre de 2022 que formarà part de les llistes a les eleccions municipals. A més d'ella, l'extitular del Departament d'Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, se sumarà a la candidatura de Xavier Trias a l'ajuntament de Barcelona. Precisament, Alsina ha volgut felicitar l'exconsellera de Drets Socials per incorporar-se a la llista juntaire a Lleida: "Fa un tàndem immillorable amb Toni Postius, tots dos porten Lleida al cap i al cor i faran una feina esplèndida quan governin la capital de la terra ferma". I l'altre nom és el de Gemma Geis que, en aquest cas, serà l'alcaldable del partit a Girona i, d'aquesta manera, rellevarà Marta Madrenas.

La trajectòria de Violant Cervera

Llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat de Lleida, Violant Cervera va iniciar la seva trajectòria institucional l'any 2011 a la direcció general d'Acció Cívica i Comunitària del Departament de Benestar Social i Famílies, càrrec que va ostentar fins al 2012. Precisament, a les eleccions del novembre de 2012, va ser elegida diputada del Parlament per primera vegada. En aquells comicis, es va presentar com a número 8 de la llista de Convergència i Unió per la demarcació de Lleida. A la següent legislatura, va revalidar l'acta, en aquesta ocasió com a diputada de Junts pel Sí, sent la número 5 de la candidatura per Lleida.

L'any 2020, va deixar la militància al Partit Demòcrata Europeu Català i es va afiliar a Junts per Catalunya, que es va constituir com a partit aquell mateix any. A les eleccions del 14 de febrer de 2021, Cervera hi va concórrer com a número 14 de la llista juntaire i, després de l'acord amb ERC per formar Govern, va ser proposada per liderar el Departament de Drets Socials. En la consulta sobre la sortida del Govern, l'exconsellera va ser una de les defensores de la continuïtat de la formació a l'executiu. Violant Cervera forma part, també, de l'executiva del partit i és responsable de la secretaria de Ciutadania i Immigració. Després d'abandonar l'executiu, es va reincorporar a la seva plaça de funcionària a la Diputació de Lleida.