La plataforma espanyolista Societat Civil Catalana (SCC) compta ara amb la que va ser consellera de Cultura entre 2003 i 2006, durant la primera legislatura de Pasqual Maragall amb el pacte PSC-ERC-ICV, Caterina Mieras

Així ho ha anunciat la mateixa SCC des del seu compte oficial de Twitter:

"És un gran honor per Societat Civil Catalana comptar amb algú de la talla i l'experiència de Caterina Mieras. El pluralisme i la transversalitat són la nostra força", han escrit. 

TUIT SOCIETAT CIVIL CATALANA

@Societatcc

 

Formarà part de la junta directiva

Mieras s'ha incorporat a la nova junta directiva de l'entitat i acompanyarà, entre d'altres, el vicepresident primer i responsable de Sectorial i Relacions Institucionals, Álex Ramos; la vicepresidenta segona i responsable territorial, Organització i Internacional, Elda Mata; la secretària, Rocío León i la tresorera, Maraya Perinat. 

D'altra banda, el periodista i historiador Fernando Sánchez Costa, va ser reelegit ahir durant l'assemblea anual, celebrada de forma telemàtica, com a nou president i responsable de Comunicació de la SCC. Va rebre el suport del 95,6% dels vots.

Consellera de Cultura durant el Govern del tripartit

Nascuda a Mallorca el 5 d'abril de 1947, va participar en la fundació, el 1967, del Sindicat Democràtic d'Estudiants de la Universitat de Barcelona (SDEUB) i va ser suspesa del dret de matrícula durant dos anys.

És llicenciada en Medicina i Cirurgia, i especialitzada en dermatologia i venereologia, per la Universitat de Barcelona. Entre els anys 1975 i 1979 va militar en el Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC), i el 1980 es va unir al PSC. 

Després d'uns anys com a regidora de les àrees de Cultura, Joventut i Esports de l'ajuntament de Badalona (1995-2003), va ser nomenada consellera de Cultura del Govern. Finalment, va ser substituïda per Ferran Mascarell.

 

Imatge principal, Caterina Mieras / Twitter @Caterinamieras