L'exalcalde de Boadilla del Monte Arturo González Panero ha declarat aquest dimecres davant del jutge de l'Audiència Nacional que instrueix el cas Púnica que l'expresidenta de la Comunitat de Madrid i expresidenta del PP regional Esperanza Aguirre li va demanar en diverses ocasions "de forma directa o indirecta" que adjudiqués contractes a empreses que finançaven el PP madrileny.

La declaració de González Panero —a qui la trama Gürtel denominava Albondiguilla—, que s'ha produït en el marc de la peça de la macrocausa Púnica en què s'investiga el finançament il·legal del PP de Madrid, s'ha allargat més d'una hora. Segons fonts consultades per Europa Press que han assistit a la compareixença, les defenses dels acusats han intentat desacreditar el testimoni.

En la declaració, ha relatat com se li va demanar que adjudiqués a la constructora OHL les obres del Parc de l'Esport i la Salut de Boadilla del Monte. I, en declaracions als mitjans després de la seva compareixença, també ha indicat que va escoltar en un acte com el president de la constructora Juan Miguel Villar Mir deia a Aguirre que, ja que havia col·laborat en el que li havien demanat, ara li donessin un cop de mà perquè se li adjudiquessin les obres de l'intercanviador de transports.

"En una reunió a Sol per altres motius municipals, va sorgir —el tema— i em va dir que si era veritat que estava pendent d'adjudicació —l'intercanviador—, i que si podíem donar un cop de mà a OHL", ha recordat sobre això en una conversa mantinguda amb l'expresidenta.

González Panero també ha exposat aquest dimecres que quan el van treure de les llistes a l'Assemblea de Madrid el 2007 i va preguntar-ne el motiu a qui va ser vicepresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González, li va explicar que era perquè la presidenta —Aguirre— estava força disgustada amb ell "per no haver fet cas a les seves peticions".

Aguirre, investigada

D'altra banda, González Panero ha indicat que s'ha ratificat davant del jutge en afirmar que Aguirre portava "un control absolut del PP" i que no hi havia un conseller que fes res sense el consentiment d'ella. A més, ha apuntat que el tresorer del partit en aquella època, Beltrán Gutiérrez, "retia comptes exclusivament a Aguirre".

En el marc d'aquesta peça, el jutge va acordar ja el setembre del 2019 investigar Aguirre, però també la seva successora en la presidència madrilenya, Cristina Cifuentes, en el cas Púnica, pel presumpte finançament irregular del PP regional.

Sobre Aguirre, el jutge va explicar en la interlocutòria que la investigació dona "indicis racionals" que seria "qui va idear la recerca de recursos que financessin les campanyes que ella mateixa seleccionava, i la supervisora última de les sinergies entre els seus consellers de confiança, que va impulsar amb la mateixa finalitat". Campanyes que "estaven dirigides fonamentalment a enfortir i vigoritzar la seva figura política i consolidar-la com a presidenta de la Comunitat", destacava la resolució de García-Castellón.