La cadena de la UE Euronews ha situat avui el veto que va patir el president Carles Puigdemont al Parlament europeu, quan la setmana passada no es va poder acreditar, com el tema principal de la secció Eleccions a la UE 2019. És la notícia més destacada, per davant de les informacions sobre el Brèxit, el lideratge del Partit Popular Europeu, les protestes a Praga i diversos reportatges.

La valoració destacada coincideix amb el fet que l'incident està originant una crisi a la mesa de l'Eurocambra.

Euronews

La informació, que inclou un vídeo, atribueix la decisió del Parlament europeu a "una petició de tres partits espanyols, en al·lusió a PSOE, PP i Cs. Euronews no amaga que la prohibició de l'acreditació, presa pel president de l'eurocambra, Antonio Tajani, "ha causat controvèrsia", i que diversos vicepresidents la qüestionen i ho volen discutir en la pròxima reunió de la mesa.

També assenyala que, per justificar la seva decisió, Tajani "va haver de suspendre l'acreditació de tots els diputats espanyols". "Això vol dir que només poden entrar al Parlament europeu com a convidats" en una situació inèdita, afegeix.

Euronews afegeix que el Govern català ha demanat al Parlament Europeu que "deixi de posar traves burocràtiques" i que demostri "que és un òrgan democràtic".