La cadena europea Euronews ha fet un reportatge sobre "l'espina catalana al Parlament europeu", recordant el cas del president Carles Puigdemont, que va ser escollit eurodiputat però que no el permeten exercir, amb la qual cosa centenars de milers d'electors han quedat desemparats.

"L'exdirigent català Carles Puigdemont segueix ocupant l'escena europea. Va ser escollit a les últimes eleccions, però no té dret a ocupar l'escó. Per als seus partidaris aquesta situació és una negació de la democràcia. Ell intenta fer conèixer la seva veu i fer valer el seu vot", ha indicat.

Euronews explica que per ara Puigdemont i els altres eurodiputats independentistes exiliats no han pogut entrar al Parlament europeu perquè el govern espanyol reclama que jurin la Constitució a Madrid. La cadena segueix després el president en l'acte que fan cada setmana davant la institució comunitària reclamant que es respecti el que ha votat Catalunya. "Dos milions de persones estan sense representació parlamentària", es queixa Puigdemont davant les càmeres, recordant els vots de JxCAT i ERC.

També recorda que Cs demana reformar la normativa d'extradicions, després que Alemanya va denegar la de Puigdemont per rebel·lió.