La cadena europea Euronews ha situat Catalunya entre els grans maldecaps que ha tingut aquest any el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, al costat del Brèxit i la guerra comercial amb els Estats Units.

En una informació titulada precisament "Brèxit, Catalunya i guerra comercial: 1 any amb Juncker", la versió alemanya d'Euronews ha repassat l'any 2018 amb el mandatari europeu. "Juncker ha viscut un any de difícils negociacions des del seu darrer discurs sobre l'estat de la Unió, el 13 de setembre del 2017", indica l'informatiu. "L'endemà va concedir una entrevista a Euronews, pocs dies abans del controvertit referèndum sobre la independència. El conflicte per la independència de Catalunya no hi podia haver estat més present", afegeix.

Euronews apunta que "un altre tema candent" ha estat les negociacions del Brèxit, i que Juncker va passar un moment delicat quan es van conèixer unes reunions discretes amb la primera ministra britànica, Theresa May.

Indica també que la guerra comercial amb els Estats Units ha ocupat igualment gran part de l'agenda. I, al marge dels temes polítics, l'informe televisiu també recorda els problemes de Juncker en algun acte públic, a causa de suposats problemes amb l'alcohol.