Un grup d'eurodiputats ha demanat per carta al papa Francesc que faci de mediador per tal d'evitar que el cadàver del dictador Francisco Franco sigui enterrat a l'Almudena de Madrid. L'escrit porta la firma de vuit parlamentaris de l'Eurocambra: Josep Maria Terricabras i Jordi Solé, d'ERC; Izaskun Bilbao, del PNB; Ramon Tremosa, del PDeCAT; Miguel Urbán, de Podemos, Ernest Urtasun, d'ICV; i les socialistes Ana Miranda i Clara Aguilera.

A la missiva, els eurodiputats han demanat ajuda al Papa al·legant que les autoritats eclesiàstiques a Espanya no s'han oposat a la petició de la família Franco de dipositar les restes del dictador a la Catedral de l'Almudena a Madrid perquè tenen "el dret d'enterrament adquirit en el seu dia". Per aquest motiu volen que el Pontífex exposi de forma pública que no és una bona idea enterrar Franco a la catedral del centre de Madrid. "La catedral corre el perill de convertir-se en un lloc de peregrinació de tot tipus d'associacions d'extrema dreta de tot Europa", assegura la carta. 

Finalment, apel·len al "cor" del papa Francesc "com a persona, com a ésser humà i com a ciutadà de l'Argentina, un país que sap el que és viure una dictadura". Tot seguit ,afirmen que la situació funerària de Franco és la mateixa que si el dictador militar argentí Jorge Rafael Videla "reposés a la Santíssima Trinitat de Buenos Aires".