Diversos eurodiputat d'arreu d'Europa han alçat la veu davant els cinc nous empresonaments de polítics catalans. Membres de l'eurocambra de quatre partits diferents i de diversos països s'han mostrat indignats per la decisió de Pablo Llarena d'empresonar Carme Forcadell, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva i Dolors Bassa, que se sumen als altres quatre presos polítics.

Es tracta de polítics del grup liberal ALDE, de l'Aliança Lliure Europea, de l'Esquerra Unitària / Esquerra Verda Nòrdica i també del grup de Conservadors Reformistes. Tots ells son procedents d'Alemanya, Irlanda, Bèlgica i Eslovènia. 

Sven Giegold, un eurodiputat alemany del grup d'Aliança Lliure Europea, ha denunciat l'empresonament de Raül Romeva, que va ser company seu de grup a l'Eurocambra, i ha titllat la situació "d'inacceptable" i "desproporcionada".

També s'ha expressat així l'irlandés Matt Carthy, que ha qualificat de "contraproduent" i "perjudicial" l'actitud d'Espanya i ha titllat d'"escandalós" el silenci de la UE.

La també alemanya Rebecca Harms ha volgut deixar clar que no combrega amb les idees de Romeva, però que la situació és una "bogeria" i ha demanat el seu alliberament.

L'esloveno Ivo Vajgl, a través de la plataforma Plataforma de Diàleg EU-Catalunya, ha demanat aturar la persecució contra els independentistes catalans. A més, Vajgl considera que Espanya s'està comportant com "un règim autoritari".

També el flamenc Mark Demesmaeker ho ha denunciat amb una fotografia de l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell.

Finalment, el diputat al Parlament del Regne Unit Angus MacNeil, representant escocès, també ha denunciat l'empresonament de Forcadell. MacNeil considera que el silencia d'Europa davant una Espanya "feixista" és una "vergonya".